Dolar

32,4708

Euro

34,9426

Altın

2.435,60

Bist

9.716,77

İşte Erdoğan'a suikast planının detayları

15 Temmuz gecesi yapılması planlanılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikastin detayları belli oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-30 10:27:10

İşte Erdoğan'a suikast planının detayları

Ajanslarda yer alan habere göre, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimiyle ilgili iddianameye göre Erdoğan'ı kaçırma ve suikast planı, darbeden bir hafta önce, 8 Temmuz'da, Ankara'daki bir villada yapıldı.

İddianameye göre, Erdoğan'ı kaçırma ve suikast için MAK, Özel Kuvvetler ve SAT'a bağlı 3 ekip görevlendirildi.

Telsiz iletişiminde Özel Kuvvetler ve SAT ekibi ‘Barbaros', MAK ekibi ise ‘Kartal' kodunu kullandı.

Ekip, 15 Temmuz'da saat 20.00'de Atatürk Havalimanı askeri portunda bir araya geldi ve sonra Çiğli Ana Jet Üssü'ne geçti.

ERDOĞAN'I KAÇIRMA GÖREVİ SÖNMEZATEŞ'E

İddianamede, darbeci Şükrü Seymen'in (özel kuvvetlerden sorumlu binbaşı) Cumhurbaşkanı'nın tatil modunda olduğunu ve yanında 3-4 kişilik koruma ekibi bulunduğunu söylediği, bunun üzerine operasyona başlandığı belirtildi.

İddianameye göre darbeci generallerle sivil imamlar 8 Temmuz'da Ankara'da bir villadaki toplantıda, Erdoğan'ı kaçırma ve suikast planını yaptı.

Darbenin ayrıntılarının konuşulduğu toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bulunduğu yerden alınarak Akıncı Üssü'ne götürülmesi kararlaştırıldı.

Erdoğan'ı kaçırma görevi, toplantıya katılan Genelkurmay Hedef Analiz Yönetim Başkanı Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'e verildi. Plan, Fethullah Gülen'e gönderildi ve onayı alındı.

 

Haber Ara