Dolar

32,5403

Euro

34,8137

Altın

2.432,29

Bist

9.722,09

İşte Anadolu yakasının en yeşil alanları

İstanbul'un yeşil alanlarının artması için yerel yönetimler gayret gösterirken vatandaşlar da kendilerini bir an evvel bu alanlara atabilmek için can atıyor...Anadolu yakasının en önemli yeşil alanları ise görenleri büyülüyor

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-14 08:36:29

İşte Anadolu yakasının en yeşil alanları

İstanbul Anadolu yakası sahip olduğu yeşil alanlarla da vatandaşların dikkatini çekiyor.  Tatil günleri ya da hafta sonlarında gidip gezebileceğiniz ve ailecek yeşilliklerin arasına dalacağını çok sayıda mekan var

İşte bu mekanlardan en önemlileri....

Polonezköy tabiat farkı

İstanbul'un Beykoz ilçesinde konumlanan Polonezköy Tabiat Parkı, 3 bin hektar üzerine yayılmış durumda.

1994 senesinde doğa parkı statüsü kazanan park, İstanbul'daki parkların arasında yer alan en büyük park unvanını taşıyor.
Çubuklu korusu

İstanbul'un en güzel tepelerinden bir tanesinde yer alan Çubuklu Korusu, doğasıyla görenlerin içini rahatlatsa da tarihi bir ihtişama sahip Hidiv Kasrı ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekmekte.


Gözdağı Tepesi

Pendik mevkiinde yer alan Gözdağı Korusu, 206 metre rakımda konumlanıyor. Marmara Denizi'ni, Yalova'yı ve Adalar'ı ayaklarınızın altına seren Gözdağı Korusu ve içerisinde hizmet veren Sosyal Tesisler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletiliyor.

Mihrabad korusu
Beykoz'da konumlanan koru, tabiat parkı statüsünde yer alıyor. 20 hektarlık alan üzerine yayılmış olan Mihribat Korusu'na gelmek için Kanlıca sahil yolunu kullanabileceğiniz gibi TEM bağlantı yolundan Kavacak Tekke mevkiinde ilerleyerek ulaşabilirsiniz.

Nezahat Gökyiğit Parkı

İstanbul'un Ataşehir semtinde konumlanan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, metropol ortamında insanın en çok ihtiyaç duyduğu huzuru ziyaretçilerine sağlıyor.

Biyoçeşitlilik açısından oldukça zengin olan botanik bahçesinde aynı zamanda 18 yaş üstü bireyler için bahçıvanlık, bitkisel tasarım, bitki ressamlığı, etnobotanik gibi alanlarda eğitimler veriliyor.

Anadolu Kavağı

Beykoz ilçesinde konumlanan Anadolu Kavağı, İstanbul Boğaz'ının kuzeyinde yer alan bir sahil mahallesi.

Turistik bir balıkçı kasabası olan Anadolu Kavağı, yıl içerisinde nüfusundan 4 – 5 kat fazla turisti ağırlıyor.

Bölgede ziyaret edilebilecek Yoros Kalesi ile Poyrazköy bulunuyor.

Dragos

Kartal ilçesinde yer alan Dragos Tepesi, İstanbul'u hayran hayran seyretmek ve bu şehre duyduğu aşkı tazelemek isteyenlerin tek adresi.

Marmara Denizi'nin muhteşem görüntüsüyle birlikte Dragos Tepesi'nde güneşi batırabilirsiniz.


Çamlıca Tepesi

Üsküdar'da yer alan Çamlıca Tepesi, Marmara Denizi'ni, Haliç'i, Adalar'ı hatta Karadeniz'i ayaklarınızın altına seriyor.

Bazı günler Uludağ'ın karla kaplı tepelerini dahi görebiliyorsunuz.

İstanbul'un en yüksek tepesi olan Çamlıca, Büyük Çamlıca Tepesi ve Küçük Çamlıca Tepesi olarak ayrılıyor. Yüksekliği 230 metre olan Küçük Çamlıca Tepesi'nin zirvesinde Cihannüma, Topkapı gibi Küçük Çamlıca Köşkleri ve Küçük Çamlıca Televizyon Kulesi

Göztepe Parkı

Göztepe'de Bağdat Caddesi üzerinde konumlanan Göztepe 60. Yıl Parkı, bir zamanlar camii tartışmalarıyla gündeme gelmiş sonrasında ise nefes kesici bir tematik park yapımına karar verilmiş.

Her yaştan insanın ziyaret ettiği parkta her renkten çiçeğe rastlayabilirsiniz. Ligustrum ağacının şekillendirilmesiyle ortaya konan semazenleri, çeşit çeşit balığın yüzdüğü akvaryumları, lale ve gül bahçeleri, tik ağacından yapılma teknesi, 1200 metrekarelik kendi kendini temizleme özelliği bulunan yapay göleti ile metropolün bunaltan atmosferinde nefes almanızı sağlayacak.

İdealtepe 50. Yıl Korusu, Maltepe
Maltepe ilçesinin İdealtepe Mahallesi'nde konumlanan koru, doğanın kalbinden bir parça gibi insanların karşısına seriliyor.

İçerisinde yürüyüş ve koşu alanları bulunan parka sabahın erken saatlerinde giderek sporunuzu yapabilirsiniz.

Piknik alanları ve çocuk parkları da bulunan koru, özellikle yaz akşamlarında, çam ağacının altında serinleyip hoş sohbet etmek isteyenler tarafından fazlaca tercih ediliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber Ara