Dolar

32,3325

Euro

35,1144

Altın

2.300,55

Bist

9.079,97

İşte AK Parti'nin İzmir adayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün İzmir'in ilçelerinde göstereceği adaylarını açıkladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-05 15:22:14

İşte AK Parti'nin İzmir adayları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İzmir'in ilçelerinde göstereceği adaylarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Sevgili İzmirliler, İzmir teşkilatımızda görev yapan değerli dava arkadaşlarım, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Bugün ikinci şehadet yıl dönümüne eriştiğimiz kahraman polis memurumuz Fethi Sekin'i rahmetle ve minnetle anıyorum. Fethi Sekin kardeşimiz bu mücadelesi ile tüm dünyaya tarihi bir mesaj vermiştir. Fethi Sekin'e, onunla birlikte mücadele eden tüm şehitlerimize, 15 Temmuz şehitlerimize, Afrin'de Cerablus'ta şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum.

Bugün buraya mahalli seçimlerdeki adaylarımızı İzmir'e ve Türkiye'ye tanıtmak üzere geldik. İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayımızla birlikte ilçe belediye başkan adaylarımızı tanıtacağız.

İzmir'i sadece Türkiye'nin değil tüm gönül coğrafyamızın kalbi olarak görüyoruz. İzmir'de yanan meşale bütün bu coğrafyayı aydınlatan meşaledir. Anadolu'nun işgale başlandığı yerde, Anadolu'nun istiklale kavuştuğu yer İzmir'dir. İzmir'in dağlarında çiçekler açar diyoruz ya o çiçekler bizim İstiklal aşkımızın çiçekleridir, dirliğimizin çiçekleridir.

Bize göre İzmir'in sınırları Viyana'dan başlar, Doğu Türkistan'dan, Karadeniz'in kuzeyinden başlar. 9 asırdır Türk şehri olan İzmir'in sevinci hepimizin sevinci olduğu gibi acısı da hepimizin ortak acısıdır.

''MÜJDEYİ VERİYORUM...''

Bu şehir bizim hep gündüz hayalimizde, gece düşümüzde olmuştur. İzmir, aslan yatağına sokulan tilkilere karşı mücadeleye hazır mıyız? Rabbim hepinizden razı olsun. İzmir'de sadece vatanımızın bağımsızlığının değil, ekonomik bağımsızlığının temelini de attık. İzmir İktisat Kongresi'yle başlayan kalkınma hamlemiz daha sonra maalesef sekteye uğradı. Kur faiz enflasyon üçgeninde maruz kaldığımız saldırıya rağmen, 2018'in ilk çeyreğinde yüzde 4.5 büyükdük. Dün 2018 ihracat rakamları açıklandı. İhracatta cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaştık. Hedefimiz 170'i yakalamaktı, kılpayı geride kaldık. Telafi edip, daha da ileri gideceğiz inşallah. İstihdamda 2018 yılının ilk 10 ayında 1 milyon kişinin üzerinde artış yaşandı.

Son 16 yıldı İzmir'e 67 katrilyon yatırım yaptık. İzmir'e yapılan yatırım bu. İzmir'i hiçbir zaman ihmal etmedik. Bu yatırımların yapılması gerekirdi, bu yatırımları yaptık. Eğitimde 9 bin adet yeni derslik yaptık. 3 yeni devlet üniversitesi kazandırdık. Önümzüdeki 3 yıl içerisinde 14 bin kapasiteli 6 yeni yurt daha İzmir'e kazandırıyoruz. Sporda, 15'er bin kapasiteli Göztepe ve Alsancak Stadyumlarının yapımı devam ediyor. İzmir'de 18 bin kapasiteli konut projesini hayata geçirdik. Laf yok icraat yok. İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi yapılıyor. 2060 yatak kapasiteli olan bir dev şehir hastanesine de İzmirimiz kavuşuyor. Yaparsa AK Parti yapar. Fakat iktidar, yerel yönetim iktidarıyla bütünleştiği zaman İzmir bir başka güzel olacak.

İzmir'in çöpleri modern depolamayla mı depolanıyor, vahşi depolamayla mı? İzmir bu asırda vahşi depolama yapıyor. İzmir'e bu yakışıyor mu? CHP demek çöp demektir, CHP demek hava kirliliği demektir, CHP demek yolsuzluk, rüşvet, yokluk demektir. Müjdeyi veriyorum inşallah Nihat Zeybekci kardeşimin buraya belediye başkanı olmasıyla birlikte bu vahşi depolamalar yerini modern depolamaya terk edecektir. Bununla ne olacak? Enerji üretimi, kompost gübre olacak. Bu vahşi depolamanın olduğu yerler kalkacak, buralarda millet bahçeleri olacak. Çevreci biziz biz. Bunlar çevrecilikten anlamaz. Biz bunun icraatini yaptık.

İzmir'in bölünmüş yol uzunluğu 827 kilometreye biz çıkardık biz. AK Parti ve Binali Bey'in burada çok büyük emeği var. İstanbul-İzmir arasını 8 saatten 3.5 saate indirecek otoyolun tamamı bugün bitiyor. AK Parti yapıyor. Maliyeti ne biliyor musunuz? Maliyeti 2 katrilyon lira olan Menemen Aliağa Çandarlı otoryolunun yapımı devam ediyor. Onu inşallah bu yıl tamamlıyoruz. İzmir-Manisa yolu üzerindeki Sabuncubeli tüneli ne canlar aldı, ne sıkıntılar yaşattı. Şimdi o tüneli hallettik mi, hallettik. Nereden nereye? Bunların dışında şu an toplamda maliyeti 2 katrilyon 140 trilyon lira olan 21 yol projemiz bulunuyor. İzmir-Ankara arasını 3.5 saate düşürecek tren hattının inşası sürüyor.

Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

İzmir'de başlattığımız yürüyüşü 31 Mart'ta Nihat Zeybekçi ve 30 ilçe başkanımızla beraberle tamamlamaya var mısınız?

Bizim yol arkadaşlarımız hiçbir şeyi yarım bırakmazlar…

İzmir'de ekilen tohumlar meyveye dönecek ve 1 Nisan'da İzmir'de AK Parti hizmet belediyeciliği ile buluşacak diyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilecek adaylarımızın her biri seçimleri kazanacak çok değerli arkadaşlarımız.

Belediyecilik konusunda İstanbul'da çığır açan lider olarak zatıalinizin vizyonu bizler için rehber olacaktır.

Aday arkadaşlarımızın tamamı sahada yapacakları başarılı çalışmalarla İzmirli hemşerilerimizin hem gözüne hem de gönlüne gireceklerdir.

31 Mart'ta zafere ulaşacağınızı yürekten inanıyorum. Önce ülkem ve milletim diyen MHP'li kardeşlerimle birlikte alacağımız neticenin İzmir'e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Cumhur ittifakı ülkemiz İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerimizde demokrasinin daha da güçlenip millet iradesinin üstünde başka bir irade olmadığını yine ortaya koyacaktır.

İZMİR HİZMETLERİN EN GÜZELİNE LAYIKTIR

2011'de bu şehirde vekil seçildim, 2014'te belediye başkanlığı için yarıştım, 2015'te tekrar vekil oldum.

İzmir bizi Alaçatı Ekrem Pakdemirli havaalanından, İZBAN'dan, Konak tünelinden, Sabuncubeli tünelinden, bölünmüş yollardan, Torbalı – Ödemiş Devlet hastanesinden, sizi liderliğinizde İzmir'e çağ atlatan hizmetlerden, projelerden bilir. İzmir bizi samimiyetimizden bilir.

Şimdi vakit İzmir'de Nihat bey ve arkadaşlarının vaktidir. Bıraktığımız hizmetleri vekillerimizle, belediye başkanlarımızla daha da ileriye taşıyacaklardır

İzmir'e yakışan 34 İstanbul, 35 İzmir'dir. 31 Mart'ta bunu gerçekleştirmeye var mısınız?

BİNALİ YILDIRIM'IN DUYGU DOLU ANLARI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin açıklamalarının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım için hazırlanan film izletildi. Film izlediği sırada Yıldırım'ın zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Nihat Zeybekçi'nin açıklamalarından satırbaşları:

Allah'ın izniyle zatıalinizin talimat ve destekleriyle İzmir'imiz bu yarışta hakkettiği yere ulaşacaktır. 31 Mart İzmir için tarihi bir gün olacaktır.

İzmir'imiz bahaneler ve mazeretler nedeniyle bu gelişimi büyük oranda ıskalamıştır.

Bugün itibariyle İzmir'imizde mazeretler dönemi bitecektir.

Ve İzmir'imizde sloganımız ‘mazeret yok, yola devam' diyoruz.

31 Mart akşamına kadar İzmir'de gönülleri fethedeceğiz. Ayrıştıran değil birleştiren olacağız. İnsanın rızasının alınmadığı işten hayır gelmez. Gönül kırmayacağız.

Bugüne kadar gönül kırmadık, söz verip de yerine getirmediğimiz hiçbir sözümüz yoktur

Asla yalan söylemeyeceğiz. Söz verdik mi canımız pahasına tutacağız. Emanete hıyanet etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz.

1,5 aydır şehrin kanaat önderleriyle, üniversite hocalarıyla, gençlerimizle bir araya gelip eksikleri tespit ettik. Yüzlerce ekip arkadaşımızla yoğun bir çalışma içine girdik. Ocak ortasını takip eden günlerde projelerimizi açıklayacağız…

5 yıl içinde İzmir'imiz muasır medeniyet yolculuğunda yerini alacaktır, hakkettiğini alacaktır…

İzmir'i Anadolu'ya küstürdüler… Kimse beceriksizliklerini ideolojik kılıflarla İzmir'in vaktini çalmasına müsaade etmeyeceğiz

Kendimizi İzmir'e vermeye, İzmir'in kalbine girmeye geldik…

İzmir her türlü övgüyü hakkediyor…

Bu seçimin 31 Mart'ını biz gönüller almaya geldik diye yola çıktı. Birlik beraberlik, cumhur ittifakına yakışır şekilde birlikte yürüyeceğiz…

1 Nisan sabahı Anadolu'ya güneşin İzmir'den doğduğunu seyretmeye var mıyız?

Mazeret yok, yola devam diyoruz.

İŞTE AK PARTİNİN İZMİR İLÇE BAŞKAN ADAYLARI:

Balçova: Evrim Özen
Bayındır: Uğur Demirezen
Bayraklı: Ali Aslan
Bergama: Hakan Koştu
Beydağ: Ogün Asil Aydoğdu
Bornova: Reşat Gençtürk
Buca: Mustafa Arslan
Çiğli: Okan Korkmaz
Gaziemir: Nazmi Yılmaz
Güzelbahçe: Burcu Dereci
Karabağlar: Bilal Doğan
Karaburun: Ferhan Eroğlu
Karşıyaka: Ayda Maç
Kemalpaşa: Arif Uğurlu
Kınık: Sadık Doğruer
Kiraz: Saliha Özçınar
Konak: Melek Eroğlu
Menderes: Bülent Soylu
Menemen: Durmaz Bayraktar
Ödemiş: Münir Bezmez
Seferihisar: Hamit Nişancı
Selçuk: Osman Başterzi
Tire: Selman İçelli
Torbalı: Adnan Yaşar Görmez
Urla: Adıgüzel Demirel

Aliağa: Serkan Acar (MHP)
Çeşme: Sema Aydın (MHP)
Dikili: Buğra Akın (MHP)
Foça: Serdar Mersin (MHP)

Haber Ara