Dolar

32,3602

Euro

34,9541

Altın

2.325,31

Bist

9.079,97

İşte 3. Köprü'nün son hali

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü şantiyesini havadan inceledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-08 18:04:44

İşte 3. Köprü'nün son hali

Başbakan Davutoğlu, Sarıyer'in Garipçe Köyü ile Beykoz'un Poyrazköy semti arasında yapımına devam edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün inşaat alanını helikopter ile gezdi. Davutoğlu'na Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve İBB Başkanı Kadir Topbaş eşlik etti.

İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Davutoğlu, planlananın aksine köprü ve bağlantı yollarının birlikte açılacağını söyledi.

"DÜNYANIN EN GENİŞ ASMA KÖPRÜSÜ"

Davutoğlu, ""Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyada köprü mimarisi anlamında bir ilk niteliği taşıyor. Bu anlamda da sadece ülkemize ve İstanbulumuza değil, dünyadaki bu yöndeki çalışmalara da katkı mahiyetinde. Çünkü genişlik itibarıyla dünyanın en geniş asma köprüsü. 59 metre genişlik, 322 kule yüksekliğiyle dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü. Bu iki konuyu bir araya getiren yegane köprü.,

"EKOLOJİK DENGE KORUNACAK"

(3. Köprü) İstanbulumuzun bu tarafında bulunan ekolojik denge de en detaylı şekilde çalışmalarla, hesaplarla korunacak. Hiçbir şekilde yeşil dokudan bir kayıp yaşanmıyor, yaşanmayacak. Bu konuda da gerekli bütün tedbirler alındı.

"PROJENİN YÜZDE 88'İ GERÇEKLEŞTİ"

(3. Köprü) Şu ana kadar projenin yüzde 88'i gerçekleşti. Bağlantı yollarıyla köprünün birlikte bu yaz içinde açılmasına, inşallah olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa, karar verdik. Dolayısıyla köprü ve bağlantı yollarını birlikte, inşallah bu yaz içinde mümkün olan en erken vakitte İstanbulumuza ve ülkemize kazandırmış olacağız." diye konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara