Dolar

32,3271

Euro

35,0620

Altın

2.297,63

Bist

9.008,28

İstanbul Yenibosna'da patlama

İstanbul Yenibosna'da 75.Yıl Polis merkezi yakınında şiddetli bir patlama meydana geldi. İstanbul Valisi Şahin, saldırıda 10 sivil vatandaşın yaralandığını belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-06 16:08:33

İstanbul Yenibosna'da patlama

İstanbul'da Şirinevler saat 15.50 sularında 75. yıl polis merkezi yakında birpatlama oldu.

Bir görgü tanığı "Patlama çok şiddetliydi. Polisler başka bir bomba olabileceği ihtimaline karşı bölgeyi boşaltıyor. Ambulanslar geliyor" diye konuştu. 

patlama_4

Patlama sonrası olay yerine; bomba imha uzmanları, zırhlı araçlar ve ambulans sevk edildi.

VALİ: BOMBALI MOTOSİKLETLE YAPILDI

İstanbul Valisi Vasip Şahin patlamanın bombalı motosiklet ile gerçekleştirildiğini duyurdu. Vali Vasip Şahin, saldırıda 10 vatandaşın yaralandığını, ağır yaralı olmadığını söyledi. 

Patlamadan hemen önce siyah mont, kot pantolon ve siyah motosiklet kaskı takan bir kişinin koşarak olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi. Bunun üzerine şüpheliyi yakalamak için polis çevrede inceleme yapıyor

POLİS BİR ŞÜPHELİYİ ARIYOR

Bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis, çevredeki vatandaşları tahliye etti. Güvenlik kameralarını inceleyen polis, patlamanın hemen ardından bölgeden kaçan bir kişi olduğunu tespit etti. Polisin başında kask olan bu şüpheliyi aradığı bildirildi.

sal_1

ARAÇLAR YANDI

Patlamanın şiddeti nedeniyle çevredeki bina ve araçlar hasar gördü. Çok sayıda evin camları kırılırken, patlama nedeniyle yangın çıkan araçlara itfaiye müdahale etti.

4 YIL ÖNCE SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Yenibosna 75. yıl Polis Merkezi'ne 2012 yılında teröristlerce saldırı düzenlenmişti. Polis aracının merkeze giriş yaptığı sırada ses bombası atıp ateş açan biri kadın 2 terörist yakalanmıştı.

Haber Ara