Dolar

32,3218

Euro

35,0855

Altın

2.300,02

Bist

9.060,56

İstanbul Valiliği: 93 gözaltı

İstanbul Valiliği, terör olaylarına tepki olarak kent genelinde yapılan bazı yürüyüş ve protesto eylemleri sırasında mala zarar verme olaylarına karıştığı tespit edilen 93 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-09 11:48:12

İstanbul Valiliği: 93 gözaltı

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de son zamanlarda meydana gelen terör olaylarıyla ilgili İstanbul'da da dün yürüyüş ve protesto eylemlerinin gerçekleştirildiği belirtildi.

Terör eylemlerine tepki anlamında yapılan yürüyüşlerin genellikle sağduyu içerisinde ve sorunsuz tamamlandığı kaydedilen açıklamada, "Ancak bazı ilçelerimizde parti binaları, basın kuruluşları ile iş yerlerine ızrar meydana gelmiş, olaylar esnasında herhangi bir can kaybı ve ciddi yaralanma olmamıştır. Mala zarar verme olayları ile ilgili suç işledikleri tespit edilen 93 şahıs gerekli adli işlemlerin yapılması için gözaltına alınmıştır" denildi.

İl genelinde alınan üst düzey güvenlik tedbirlerinin kararlı ve dikkatli bir şekilde uygulanmaya devam edileceği vurgulanan açıklamada, "Vatandaşlarımızdan kendilerini sokağa çekmeye yönelik provokasyonlara itibar etmemelerini sağduyulu davranmalarını ve güvenlik güçlerimize yardımcı olmalarını bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Haber Ara