Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İstanbul Üniversitesi'nden önemli karar

İstanbul Üniversitesi bu sene öğrenci sayısını azalttıklarını belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-15 14:50:15

İstanbul Üniversitesi'nden önemli karar

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, üniversitenin 2015-2016 Akademik yılı açılış törenini yaptı. Törende yaptığı konuşmasında bu yıl öğrenci sayısını azalttıklarını belirten Mahmut Ak, şunları söyledi:

ÖĞRENCİ KONTENJANLARIMIZDA AZALTMAYA GİTTİK

" 2015 yılı öğrenci kontenjanlarımızda azaltmaya gittik. Bu, her yıl devam edecek. Amacımız İstanbul Üniversitesini lisans üstü merkezli eğitim veren, ülkemizdeki üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını ve iş dünyasının nitelikli insan kaynağını temin eden bir yapıya dönüştürmek"

YENİ AMAÇLARINI AÇIKLADI

Bu yıl ilk kez rektör olarak törende yer alan Prof. Dr. Mahmut Ak konuşmasını "promter"cihazı kullanarak yaptı. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Rektör Ak, İstanbul Üniversitesiyle ilgili yeni yapılanma planlarını açıklamayı şu sözlerle sürdürdü:

"Girişimci, yenilikçi ve çözüm odaklı bireylerin yetişmesini sağlayacağız. 2015 yılı öğrenci kontenjanlarımızda azaltmaya gittik. Bu, her yıl devam edecek. Amacımız lisans üstü merkezli eğitim veren ülkemizdeki üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını ve iş dünyasının nitelikli insan kaynağını temin eden bir yapıya dönüştürmek. Lisansüstü öğrencilerimizin hem sayısını hem de nitelikli çalışmalarını arttıracağız. Lisansüstü öğrencilerimizin çağın ihtiyaçlarını karşılayıp, geleceğin ihtiyaçlarını tasarlayabilen ülkemizin ve tüm dünyanın sorunlarını bilimsel bakış açıları ve geliştirdikleri projeler ile çözecek nitelikte bilim insanları olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz."

Haber Ara