Dolar

32,4708

Euro

34,9426

Altın

2.435,60

Bist

9.716,77

İstanbul'un plajları temizleniyor

İstanbul'un plajları temizleniyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 16:56:14

İstanbul'un plajları temizleniyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin kıyı şeridindeki sahil, plaj, iskele ve yürüyüş bantlarını 42 mobil ekiple her gün temizliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2005'ten itibaren şehrin plajlarını denize girilebilir hale getirirken, cankurtaran ve temizlik çalışmalarıyla plajlardaki hizmet kalitesini de en üst seviyede tutuyor.

Yapılan ölçümlere göre, Güneş, Menekşe ve Caddebostan gibi merkezi plajlar dahil birçok noktadaki su kalitesi, rahatlıkla denize girilebilecek ölçüde temiz durumda.

Plajlardaki temizlik ve bakım çalışmaları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İSTAÇ'ın denetiminde 180 personel ve 8 özel plaj temizleme makinesiyle sürdürülüyor.

İstanbul'un 515 kilometrelik kıyı şeridindeki sahil, plaj, iskele ve yürüyüş bantları, 30 daimi ve 12 yazlık ekiplerden oluşan toplamda 42 mobil ekiple her gün temizleniyor.

Yaz aylarında özellikle lodosun etkili olduğu günlerde yoğunlaşan yosunların temizliğine özel önem veriliyor. Bölgenin fiziki yapısına göre amfibik yosun temizleme makinesiyle denizin içindeki yosunlarla karadan lastikli loder kullanılarak karaya vurmuş yosunlar toplanarak döküm sahalarına gönderiliyor.

Kıyı ve plaj bölgelerinde mobil ekipler tarafından toplanan atıkların içindeki ambalaj atıkları da yerinde ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin temizlik ve güvenlik hizmeti verdiği plajlar arasında, Çatalca, Çilingoz, Karacaköy, Ormanlı,Yalıköy, Yeniköy, Eyüp Ağaçlı, Sarıyer Kısırkaya, Kilyos, Gümüşdere, Beykoz Riva merkez, Şile, Kızılcaköy, Sahilköy, Doğancılı, Alacalı, Sofular, Kumbaba, Ayazma, Ağlayankaya, Uzunkum, Akçakese, Kurfallı, Ağva, Tuzla Halk Plajı, Kadıköy Caddebostan 1, Caddebostan 2, Suadiye, Bakırköy, Çiroz, Güneş, Florya, Yeşilköy, Küçükçekmece Menekşe, Beylikdüzü Gürpınar, Büyükçekmece, Kumburgaz, Kamiloba, (Celaliye) Silivri, Selimpaşa, Silivri Çanta, Semizkum ve Gümüşkaya bulunuyor.

Haber Ara