Dolar

32,5766

Euro

34,7968

Altın

2.510,43

Bist

9.693,46

İstanbul'un Fethinin yıl dönümü

AK Parti Kilis milletvekili Reşit Polat, Türk ve Dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan İstanbul'un Fethinin 564. yıl dönümünü gurur ve kıvançla kutladıklarını söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-29 11:34:24

İstanbul'un Fethinin yıl dönümü
AK Parti Kilis milletvekili Reşit Polat, Türk ve Dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan İstanbul'un Fethinin 564. yıl dönümünü gurur ve kıvançla kutladıklarını söyledi.

Milletvekili Polat, insanlık tarihinin en eski merkezlerinden olan İstanbul'un yönetim, kültür, sanat, ticaret ve inanç merkezi olarak çağlar boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yaptığını kıtaları, kültürleri, medeniyetleri doğu ile batıyı birleştirdiğini belirtti. Polat, "İstanbul'un fethi, yalnızca bir dünya kentinin el değiştirmesi gibi basit bir olay değildir, tarihin akışını değiştirmek ve yeni bir çağın kapılarını aralamakla kalmayıp, tüm dünyaya bir milletin hoşgörü ve adalet anlayışının da göstergesidir. Tüm insanlığı sevgi, barış ve özgürlük ülkesine taşıma arzusudur. 29 Mayıs 1453'ten itibaren İstanbul, hoşgörünün, barışın, aklın, bilimin, özgürlüğün merkezi haline gelmiş. Bu iklim İstanbul'dan bütün dünyaya dalga dalga yayılmıştır. Yüce peygamberimizin övgüsüne de yüzyıllar öncesinden mazhar olan fetih hareketi ile İstanbul, diğer inançlara hürmet esasıyla çok sayıda eser ile taçlandırılmıştır. İstanbul uzun yıllar İmparatorluk coğrafyasının beşeri, kültürel ve ticari bir kaynaşma merkezi olmuştur.Fatih'in bizlere emaneti olan İstanbul, ülkemizin olduğu kadar dünyanın da en önemli iş, finans, ticaret, sanat, kültür ve inanç merkezi olarak cazibesini her geçen gün artırmaktadır. Güzellikleriyle nice şaire, yazara, sanatçıya ilham kaynağı olan İstanbul, bir sanat, kültür, bilim ve eğitim merkezi olmasının yanı sıra turizm potansiyeliyle, uluslararası kongre ve fuarlarıyla, sportif etkinliklerle dünyanın en önemli kültür başkentleri arasındaki saygın yerini almıştır. Bu düşüncelerle İstanbul'un fethini gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve şanlı ordusunu rahmetle, minnetle yad ediyor, Peygamberimizin müjdesiyle taçlanmış o kutlu askerlere Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Haber Ara