Dolar

32,5900

Euro

34,7905

Altın

2.406,21

Bist

9.645,02

İstanbul'un ejderi; Dragos

Anadolu Yakası'nda Marmara Denizi sahilinde, Kartal ile Maltepe ilçeleri arasında, denizden 107 m yükseklikteki Orhan Tepe üzerinde kurulu semt

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-08 15:29:46

İstanbul'un ejderi; Dragos

"İstanbul gezmekle bitmez" derler ya... Gerçekten de şehirde birbirinden farklı o kadar çok lokasyon var ki yaz-kış ziyaretçilerine birbirinden özgün mekanlar sunuyor

Bu mekanlardan birisi de Dragos bölgesi.

Dragos, İstanbul, Anadolu Yakası'nda Marmara Denizi sahilinde, Kartal ile Maltepe ilçeleri arasında bulunan, denizden 107 m yükseklikteki Dragos Tepesi (Orhan Tepe) üzerinde kurulu semt.
Dragos Tepesi'nin içinde bulunduğu bölgenin bilinen tarihi 6'ncı yüzyıla kadar uzanır. Bizans ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu Yakası'nın önemli yerleşim merkezlerinden olan bölge, bugün Kartal ve Maltepe ilçe sınırları arasındadır. Maltepe ve Kartal isimleri hakkında ilginç rivayetler anlatılır.

Maltepe adı, hazine tepesi anlamına gelmektedir. Kocaeli Yarımadası'nın fethinden sonra Türkler tarafından verilen bu ismin, Dragos Tepesi'yle ilgili bir efsaneye dayandığı söylenir. Nitekim ejder anlamına gelen Dragos adı, bu tepede bulunan hayali bir hazine ile bu hazineyi bekleyen ejdere dayanır.
“İstanbul'un balkonu” olarak tabir edilen Dragos Tepesi, ziyaretçilere günün her saatinde muhteşem bir görsel şölen sunuyor. Bu eşsiz manzaranın tadına varabileceğiniz en hakim noktalardan biri ise tepede bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dragos Sosyal Tesisi.

Dragos özellikle emlak sektörü için bir nevi vazgeçilmez lokasyonlardan. ofis ve kurumsal alanlardan daire fiyatlarına kadar en lüks yapılara rastlamak mümkün.

Haber Ara