Dolar

32,3242

Euro

35,0821

Altın

2.308,24

Bist

9.079,97

İstanbul’un Arka Bahçesi Ağva

İstanbul’da yaşayanların, hafta sonu ve özellikle sonbaharda tercih ettiği Ağva kış mevsiminde de ayrı güzel.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-21 17:37:28

İstanbul’un Arka Bahçesi Ağva

Ağva, Latince'de “İki dere arasına kurulmuş köy.”, manasına geliyor. Gerçekten de Göksu ve Yeşilçay derelerinin arasında bulunan Ağva'ya huzurun adresi diyebilirim. Kışın karlarla kaplı olan doğası, sonbaharda yaprakların sakinleştirici sesleri, ilkbaharda rengarenk çiçekleri ve yazın cıvıl cıvıl heyecanıyla biliniyor. Hem tatil yapmak isteyenlerin hem de günü birlik ziyaretçileri ile her mevsim yaşadığını hissettiriyor. Huzurun Adresidir Ağva

Ağva gezilecek yerler ve tadılacak lezzetleriyle, yapılacak aktiviteleriyle gerçekten bir huzur köşesi. Dere kenarında bulunan kahvaltı mekanları, kano gezileri, yazın denizi ile son senelerde en çok tercih edilen kasabalardan biri oldu. Yaz mevsiminde su sporlarına olanak sağlamayı başaran Ağva, kışın doğasının vermiş olduğu temiz havası ile fitness, trekking ve son zamanların en popüler sporu yoga ile gözde tatil beldeleri arasında.

Yaşlı genç fark etmeksizin tercih edilmesinin bir diğer nedeni ise Ağva'da bulunan termal oteller ve spa merkezleri. Cilt hastalıklarına ve romatizma hastalıklarına iyi gelen termal suyuyla gelen ziyaretçilere şifa veriyor. Böylece sağlık turizminin de en önemli ayaklarından biri oluyor.

185655 Ağva'da Ne Yenir,

Bunu merak edenelere şunu söyleyebilirim ki Türk mutfağının her lezzeti ile karşılaşabileceğiniz Ağva, Karadeniz'e kıyısı olması nedeniyle balık konusunda kendine toz kondurmaz. Dere kenarında bulunan restoranlarda bu lezzetleri tadın ve bizlere hak verin.

Şelale Piknik alanı, Greenline Guesthouse, Park Mandalin ve Keyf-i Tıkır kahvaltı mekanları arasında en çok tercih edilenler. Ağva merkezde bulunan bu mekanların en ortak önemli özelliği, tüm ürünlerin organik olması. Dilerseniz, yerde yufka açarak size 5 dakikada, sıcacık ve tazecik gözlemeler yapan teyzelerin mekanında da kahvaltı yapabilirsiniz. Bu konu da Hanife Teyze'nin Bahçesi'ni şiddetle tavsiye ediyorum, giderseniz denemeden dönmeyin.

Huzurdan Fazlasını İsteyenlere

Bu sakin ve güzel kasabaya kadar gitmişken civarda bulunan komşu köyleri de gezmeyi ihmal etmeyin. Yakın mesafede bulunan Hacıllı Köyü, mağaraları ve şelaleleri ile ünlü bir köy. Ağva'da kamp yapılacak yerler arayanlar için de hemen havadisi verelim; doğası ile kamp sevenlerin de uğrak yeri olmuş durumda. Ağva'ya 15 dakika uzaklıkta olan Kilimli ve Kadırga Koylarını ziyaret edecekseniz, yiyeceklerinizi yanınıza almayı unutmayın. 

Ağva'da yapılacak şeyler arasında bir de festivallere katılmak bulunuyor. İstanbul'da festival kültürü artmaya başladıkça dünyaca ünlü DJ'lerin canlı performansını sergilediği açık hava mekanları var. Eğer böyle bir organizasyona denk geldiyseniz, uzun soluklu bir eğlenceye hazır olun.  Ağva'da konaklama

Konaklama detaylarını da merak ettiğinize eminim. Aslında hepsi birbirinden güzel pek çok otel ve pansiyon bulunuyor. Her tatil beldesi gibi yaza oranla kışın biraz daha makul fiyatlara da sahip olabiliyorlar. İçlerinde en çok bilineni Ağva Beyaz Ev gibi görünüyor. Gerçekten güzel mimarisi ile diğerlerinden bir parça daha ayrıştığını siz de rahatlıkla fark edeceksiniz. Ancak yine de farklı alternatifler de mevcut ve hepsini internetten araştırıp bulmanız da mümkün.

Artık Ağva ile ilgili fikriniz olduğuna göre sırada gideceğiniz güne karar vermek var. Şimdiden iyi yolculuklar! :)

Hazırlayan: Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara