Dolar

32,5780

Euro

34,7940

Altın

2.508,75

Bist

9.693,46

'İstanbul’un 2071’e kadar su sorunu yok'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “İstanbul’da 2071 yılına kadar su sorunu yok. Bütün Türkiye’de su meselesini kökünden çözdük” dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-22 12:10:28

'İstanbul’un 2071’e kadar su sorunu yok'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi açılışları gerçekleştirmek için geldiği İzmir'de ilk olarak Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'yu ziyaret etti. Ziyarette İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez de hazır bulundu. Bakan Eroğlu, ardından 13 milyon TL'lik yatırımla gerçekleşen Menderes Taşkın Koruma Dere Islahı Temel Atma Törenine katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'e gelirken eli boş gelmedikleri, yatırımla geldiklerini belirterek, 80 yılda yapılanın 10 katını 13 yılda yaptıklarını söyledi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ ORMANLARIN TAMAMLANMASI İÇİN TALİMAT VERDİ”

Bakan Eroğlu, 3 milyar 750 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını belirterek, “Cumhurbaşkanımız 6 hedef gösterdi. ‘Orman köy ve mahallelerine her türlü desteği verin' dedi. Bu kapsamda 5 bin köye 5 bin ormanla planlanmıştı ve 2 bin 500'ünü tamamladık. Birinci kısım biti, Cumhurbaşkanımız dün ikinci kısmının bitirilmesi için talimat verdi. İnşallah 2019 sonuna kadar tamamlayacağız” dedi.

“İZMİR'DE FIRTINA GİBİ ESİYORUZ”

Dünya Su Gününü kutlayan Bakan Eroğlu, “Şu anda 2,5 milyar insan yeterli derecede suya erişemiyor, 1,5 milyar insan da tamamen susuz. Bu beni çok üzüyor. Geçmişte de Türkiye'de çok susuzluk vardı. İstanbul'un su sorununu hallettlik. İstanbul'da 2071 yılına kadar su sorunu yok. Bütün Türkiye'de su meselesi kökünden çözdük. Afrika'da susuzluk çeken insanaları görünce o kadar üzülüyorum ki. Şu ana kadar su götürdük onlarda ama sadece 1 milyon 750 bin kişiye su verebildik. Ama devam edeceğiz” diye konuştu.

İzmir'in AK Parti iktidarından önce ‘kendi başının çaresine baksın' diye unutulmuş bir il olduğunu dile getiren Bakan Veysel Eroğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan olduğu dönemde Küçük Menderes'te hiçbir tesis yok, Veysel hoca gideceksin, İzmir'in bütün meselelerini çözeceksin' dediğinde geldim. Hemen seferberliğe başladık. İzmirimize şimdiye kadar 43 milyar TL'lik yatırım yaptık. İzmir'de fırtına gibi esiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu, Çile Barajını da yapacaklarını ve Menderes'e 4'üncü baraj kazandıracaklarını ifade etti.

“HÜKUMET ÖNÜMÜZÜ KESİYORDU, BANA BORÇ ÇIKARMIŞLAR”

İSKİ Genel Müdürü iken mevcut hükumetin önlerini kestiklerini belirten Bakan Eroğlu, “Kanun çıkardılar, ‘geçmiş dönem SSK borçlarından dolayı genel müdür mallarına haciz, konur' diye. Düşünebiliyor musunuz benim için çıkmış. Bir gün baktım 7 gün içinde mal beyanı icradan. Benim borcum yok, nasıl olur derken, meğer İSKİ'nin borcu varmış, parayı ödedik. Böyle haksızlık yaptılar. Ama biz bütün Türkiye'nin bakanıyız. Hatta bazen İzmir'e olduğu gibi pozitif ayrımcılık yapıyoruz” diye konuştu.

“49+49 YIL OLMAK ÜZERE UZATACAĞIZ”

Orman alanlarında vatandaşlara gelir getiren türler kura çekerek dağıtımını yaparak 49 yıllığa vatandaşlara vereceklerini belirten Bakan Eroğlu, sadece 49 yıl değil 49 +49 yıl olmak üzere uzatacaklarını söyledi.

“İŞTE BU ŞEHİTLER İÇİN”

16 Nisan halk oylaması için vatandaşlara evet oyu vermenin gerekçeleri anlatan Bakan Eroğlu, “Avrupa boşuna mı hayır diyor. PKK, PYD; DEAŞ; alçak FETÖ hayırın yanında, hayır çıksın biz biteriz. Biteceksiniz. Şu an bakmayın Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasından su sızmıyor ama eskiden böylemiydi. Demirel ile Çiller, merhum Ecevit ile Ahmet Necdet Sezer zamanında olanlar. Güçlü olmamız için kavga olmaması, istikrar olması lazım.

Bir şehit babası, “Ben bu Avrupa hayırcı, PKK hayırcı ben onların safhında yer almam. Kararım gümbür gümbür evet” dedi. Allah o şehit babasından razı olsun. İşte bu şehitler için. Onların da talepleri daha büyük daha güçlü küresel güç Türkiye'dir” dedi.

“KILIÇDAROĞLU GEL DİNLEN”

Kılıçdaroğlu'nun 18 maddelik anayasa değişikliği maddelerini okumadığını eleştirilerini yineleyerek, “Kılıçdaroğlu Allah aşkına bir söylediği bir söylediğini tutmuyor. Diyor ki ‘yeni düzende başbakan cumhurbaşkanı başka partiden olursa kavga olur.' Zaten kendi 18 maddeyi okumamış. Zaten biz kavga olmaması için direksiyona tek şoför oturtuyoruz Kılıçdaroğlu. Bir sağa bir sola kıvırırken otomobil tepe taklak oluyor. Gel Kılıçdaroğlu biraz dinlen, bizim Afyon'da termal otelde dinlendirelim, kese sabun da bizden” diye konuştu.

Haber Ara