Dolar

32,3432

Euro

35,1171

Altın

2.307,86

Bist

9.079,97

İstanbul Ülkü Ocakları’ndan suç duyurusu

İstanbul Ülkü Ocakları, Çinli ve Koreliler’e saldırdıkları yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle iki internet sitesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 17:16:01

İstanbul Ülkü Ocakları’ndan suç duyurusu

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İstanbul Şubesi, ülkücülerin Çinli ve Korelilere saldırdıkları yönünde çıkan haberlere ilişkin iki haber sitesi hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesi sunan ülkücüler, gerçek dışı haberlerle vakıflarının toplum önünde saygınlığının rencide edilmeye çalışıldığını öne sürdüler. “Basın ve yayın yoluyla hakaret” suçlarından iki haber sitesinin cezalandırılmasını isteyen ülkücüler, daha sonra İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptılar.

Basın açıklamasını yapan İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, yaptıkları bir mitingde Çinli yerine iki Koreli'nin dövüldüğü söylenmesine rağmen emniyete gidip sorduklarında herhangi bir Koreli'nin saldırıya uğramadığı bilgisine ulaştıklarını söyledi.

“ORADA YAPILANLAR TÜRK SOYKIRIMI EŞİĞİNE GELMİŞTİR”

Yıldırım, birkaç gün önce Çinili Fırın adlı yere iftar yapmak için gittiklerini öne sürerek, “Ülkücüler Çinli fırın yerine Çinili fırını protesto etti” şeklinde haber yapılmasını eleştirdi. Çin hükümetinin Uygur Türkleri'ne karşı zulüm yaptığını öne süren Yıldırım, “Bugün Doğu Türkistan'daki birçok vilayetten haber alınamıyor. Orada yapılanlar Türk soykırımı eşiğine gelmiştir. Dünyanın hiçbir yerinde böyle zulüm göremezsiniz. İnsanlar inançlarını yaşamadıkları için oradan kaçıyorlar. Çin Devleti kaçtıkları yerden bulup getirip tekrardan idama mahkum ediyor” dedi.

İnsan hakları savunucularının da konuya ilişkin girişimde bulunmadığını ileri süren Yıldırım, “Bu yüzden bugün buna bizim karşı koymamız gerekiyor, biz sesimizi çıkartalım. Sesimizi çıkarmazsak bu tür zulümlere ses çıkaracak kimse kalmaz. Ne pahasına olursa olsun orada yapılan zulme dur dememiz gerekiyor” diye konuştu.

“DAVALARDAN ALACAĞIMIZ TAZMİNATI DOĞU TÜRKİSTAN'A YOLLAYACAĞIZ”

Yıldırım, konunun takipçisi olacaklarına vurgu yaparak, “Biz büyük bir milletiz. Her ne pahasına olursa olsun oradaki zulme dur demek zorundayız. Dünyanın neresinde olursa olsun bu soykırıma dur diyebilecek Türk milletidir. Bu konuyu gündeme taşımaya devam edelim, çünkü onlar bizim soydaşlarımız. Bizler de bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Haberlerle derhal ülkücü gençlerden ve Doğu Türkistanlılar'dan özür dilenmesini talep ediyoruz. Davalardan alacağımız tazminatı da Doğu Türkistan'daki soydaşlarımıza yollayacağız” ifadelerini kullandı.

Haber Ara