Dolar

32,3200

Euro

35,1252

Altın

2.299,02

Bist

9.041,20

İstanbul uçağında büyük panik

Onur Air’in Ercan-İstanbul seferini yapan tarifeli uçağında kabin basıncı düşmesi nedeniyle oksijen maskeleri açıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-29 13:56:39

İstanbul uçağında büyük panik

Onur Air'in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Ercan Havalimanı'ndan dün akşam saat 22.00'da kalkış yapan OHY-207 sefer sayılı Airbus 321 tipi, TC-ORJ kuyruk tescilli uçağında Atatürk Havalimanı'na inişine kısa bir süre kala kabin basıncında arıza meydana geldi.

OKSİJEN MASKELERİ AÇILDI

Durumu Atatürk Havalimanı Kontrol kulesine bildiren uçağın pilotları kabin basıncının düşmesi nedeniyle alçak irtifada uçuş yaptı. Bu sırada uçaktaki oksijen maskeleri de açıldı. Oksijen maskelerinin açılmasının ardından uçakta kısa süreli panik yaşandı. Uçak İstanbul Atatürk Havalimanı'na saat 23:10'da sorunsuz şekilde iniş yaptı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) iniş yapan uçak için park alanına kadar önlem amaçlı itfaiye ve ambulans yönlendirdi. İnişten sonra bakıma alınan uçak arızanın giderilmesinin ardından dün sabah tekrar sefere verildi.

NEDEN ALÇALIYORLAR

Normalde yolcu uçaklarının seyir irtifaları uçuş rotasına göre genellikle 8 bin ila 11 bin metre arasında değişiyor. Kabin basıncı arızası meydana geldiğinde pilotlar acil olarak alçalmaya başlıyor. Bunun nedeni mevcut irtifada yolcuların nefes alamayacak kadar düşük oksijen oranı olması. Bu nedenle pilotlar 3 bin 300 metre yüksekliğe kadar inebiliyor. Alçalma işlemi, normalden çok daha hızlı yapılıyor. 3 bin 300 metre ve altıda kabin basıncına gerek duyulmadan uçulabiliyor.

Haber Ara