Dolar

32,5314

Euro

34,8929

Altın

2.440,03

Bist

9.716,77

İstanbul'u titreten seneler

İstanbullular yağan kar yağışı ile birlikte pandemiye rağmen karın tadını çıkarmaya çalıştı. Tabi bu kar yağışı İstanbul'a sadece nostalji değil, büyük sıkıntılar da getirdi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-15 23:00:48

İstanbul'u titreten seneler

 

Günlerdir geldi, gelecek denen karla yüzleştik. Tüm yurtta kar yağışı artarak sürerken ülkenin en kalabalık kenti İstanbulullar da karla birlikte yollara düştü.

Pandeminin ilk yoğun karı tarihi kar yağışlarını da akıllara getirdi.
İstanbul daha önce de zorlu kış şartlarıyla tarihi süreç içerisinde karşı karşıya kalmıştı.

Boğaz buz tutunca

1929'da İstanbul, yoğun bir kar yağışı ve fırtına ile yüzleşti. Anadol ile Avrupa yakası, boğazın donmasıyla birlikte birleşti. Hava o kaar soğudu ki kurtlar bile şehir merkezine inerek yiyecek aramaya başladılar. İnsanlar buzda kaymayı, karşıya geçmeyi de ihmal etmedi

Sıfırın altında mücadele

Yıl 1942. İstanbul yeni bir soğuk hava dalgasıyla karşılaştı.Öyle ki Göztepe'de sıcaklık 10 gün boyunca 0 derece oldu.İki aya yakın süren aralıksız soğuk hayatı felç etti.

1954 yılında İstanbul dondurucu soğukla karşılaşınca ulaşım aksadı ve yoğun bir tipi ve kar yağışı tüm İstanbulluların iş ve eve gidiş gelişlerini engelledi. Eriyen buz kütleleri boğazı doldurdu.

Kurtlar şehire indi

1963'te Terkos Gölü dondu.İlde su sorunu yaşandı.Vatandaşlar suya ve yiyeceğe ulaşamaz hale geldi. 1929'da olduğu gibi bu sene de kurtların kent merkezine indiğine şahitlik edildi,

1969'da kara kış bir kez daha yüzünü gösterdi. Büyükçekmece Gölü, Küçüksu ve Kağıthane dereleri ile Elmalı Barajı buz tuttu.

1987'de kar esareti yaşandı.İstanbullular yaklaşık 15 gün işlerine gidemez duruma düştüler.

Hayatı felç eden soğuk

2004'te hayat felç oldu neden yine yoğun kar yağışı.Elektrikler kesildi, sular akmadı, doğal gaz verilemedi kar yolları kapayınca araçlar sokakta mahsur kaldı.

2012'de son 33 yılın en soğuk günüyle karşılaşan İstanbul eksi 11'lere varan soğuklara maruz kaldı.
İstanbul'a son olarak 4 yıl önce ciddi bir kar geldi.Kar kalınlığı 122 santimetreye karar çıktı.Hava deniz ve kara yolları ulaşımı felç olurken insanlar ve araçlar tekrar yollarda kaldı.

 

Haber Ara