Dolar

32,3136

Euro

35,1353

Altın

2.293,11

Bist

9.061,06

İstanbul turizmi masaya yatırılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatleri arasında bulunan 'İstanbul Turizm Platformu' kuruldu. Platformun, sektör temsilcileriyle bir araya geleceği, turizmin her yönüyle tartışılıp görüşüleceği tanışma toplantısı 18 Kasım'da İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılacak.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-16 09:16:12

İstanbul turizmi masaya yatırılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla kurulan, başkanlığına eski Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü emekli vali yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı getirilen Turizm Platformu, kent turizminin gelişmesine yönelik yatırım, denetim, iletişim, tanıtım ve pazarlama konularında koordinasyonu sağlamak üzere görev alacak.

Şehrin turizm gelirleri ile turist sayısını arttırmaya yönelik çalışmalarında, sektör temsilcileriyle işbirliği ve koordinasyon içinde yol alacak Platform, İstanbul'un özgün değerlerini geliştirmek üzere de çalışacak. Böylece, İstanbul rakip destinasyonlarla yarışabilen güçlü bir kent olacak.

Platform'da, İBB üst yönetimi, Valilik Birimleri, Sektör Temsilcileri (TÜRSAB, TÜROB, TTYD, İTO, İRO vb.)Meslek Odaları, Vakıflar, Uluslararası Kurumlar, Duayenler ve İBB Kardeş Şehirleri'ne kadar sektörün çok geniş yelpazede temsilcileri yer alıyor.

LANSMAN TOPLANTISI

Platform turizm çalışmalarını, inanç turizmi, sağlık turizmi, tarih-kültür-sanat-aktivite turizmi, ekoturizm-doğa/gençlik turizmi, eğlence-gastronomi turizmi, spor turizmi, kongre turizmi, kruvaziyer turizmi, iş turizmi ve eğitim turizmi gibi komisyonlarla yürütecek.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla 18 Kasım Pazartesi günü, saat 10.30'da İstanbul Kongre Merkezi Beyazıt salonunda yapılacak lansman toplantısında, İstanbul'un turizm potansiyeli ve geleceği bütün yönleri ile masaya yatırılacak. İBB'nin turizmle ilgili tüm birimleri ileyönetim kadroları sektörle buluşma olanağı yakalayacak.

İmamoğlu'nun göreve gelmesinden sonra kurulan İstanbul Turizm Platformu, kurulduktan sonra turizm konusunda çeşitli çalışmalarda bulundu.

PROGRAM BİLGİSİ:

Program Tarihi: 18 Kasım 2019

Saat: 10.30

Adres: İstanbul Kongre Merkezi – Beyazıt Salonu

Harbiye, Darülbedai Caddesi No:3, 34367 Şişli/İstanbul

Haber Ara