Dolar

32,5203

Euro

34,7517

Altın

2.492,85

Bist

9.524,59

İstanbul Sözleşmesi’nin feshine destek veren Karamollaoğlu'na Saadet Parti'li Aktaş'tan tepki

Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'de yapılan duyuru ile İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi kararına Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan destek gelirken, İstanbul Sözleşmesi'ni destekleyen Saadet Partili Ali Aktaş, partisinin yayın organı Milli Gazete'nin 6284 numaralı kanunla ilgili yaptığı haberi de eleştirdi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-23 20:48:00

İstanbul Sözleşmesi’nin feshine destek veren Karamollaoğlu'na Saadet Parti'li Aktaş'tan tepki

Saadet Partisi'nin Antalya Belediye Başkan adayı Ali Aktaş, İstanbul Sözleşmesi'nin iptaline karşı çıkarken, partisinin yayın organı Milli Gazete'nin, uzun süredir eleştirilen 6284 numaralı kanunun kaldırılmasına ilişkin haberi eleştirerek, "O kafa bizim de başımızın belası. Bakın burada" dedi.

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine Karamollaoğlu'ndan destek

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Milli Gazete, İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasına destek verdi. ‘Toplumsal Cinsiyet' adı altında eşcinselliği meşrulaştırdığı gerekçesiyle tepki toplayan İstanbul Sözleşmesi'nin iptaliyle ilgili Karamollaoğlu, "Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesini olumlu buluyoruz. Fakat kadına karşı her türlü şiddetin önlenmesi için gerekli tüm tedbirlerin en üst düzeyde alınması; hem hukuki hem de toplumsal bilinç oluşturmak üzere kapsamlı bir çalışmanın başlatılması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

SP'li Ali Aktaş'tan sözleşmenin feshine destek veren Karamollaoğlu'na tepki

Ali Aktaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sözkonusu destek kararıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Saadet Partisi uzun yıllar "domuz eti ve zina" söylemi üzerinden bilinçli ya da bilinçsizce kendini paranteze almıştı. Son 3-4 yıldan beri gerçek anlamda siyaset yaparken bu kez de marjinal etkilerle "İstanbul Sözleşmesi" üzerinden kendini "paranteze almayı" başardı. Maalesef."

Aktaş, bir başka paylaşımında ise Karamollaoğlu'nun açıklamasına şu ifadelerle tepki gösterdi:

"Saçmasapan bir değerlendirme ve saçmasapan bir gerekçe bu. İnsan hakları ihlalleri engellenemedi diye AİHS'den de çıkalım o zaman. Ya da suçlar engellenemedi diye Ceza Kanununu kaldıralım. Sorunun kaynağını algılamaktan uzak bu tip yaklaşımlar bize hiç yakışmıyor. Bunaldım artık!" 

8d09b085-c34e-4810-80d1-52b2bac37719

Milli Gazete'ye tepki

İstanbul Sözleşmesi'ne gösterdiği destekle parti içinde ‘muhalif ses' olarak dikkat çeken Ali Aktaş, Saadet Partisi'nin yayın organı Milli Gazete'ye de tepki içeren paylaşımda bulundu. Milli Gazete'nin 6284 numaralı kanunun kaldırılmasına yönelik çağrısını eleştiri getiren Aktaş, Milli Gazete'nin söz konusu haberini alıntılayarak, "O kafa bizim de başımızın belası. Bakın burada." ifadelerini kullandı.

Aile Meclisi Başkanı Adem Çevik'e tepki

Aktaş, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili 2019'da Baran Dergisi'ne röportaj veren Aile Meclisi Başkanı Adem Çevik hakkında da paylaşımda bulundu. Aktaş, Çevik'in röportajı hakkında bir dizi paylaşımda bulunduktan sonra şu ifadeleri kullandı:

"Yukarıdaki tweetlerin özeti şu; Türkiye'nin dindarları ve muhafazakarları İstanbul Sözleşmesinin aileyi dağıttığını, dini ortadan kaldırdığını ve herkesi eşcinsel yapabileceğini birden bire 2019 başında anlamaya başlamışlar. Bu işte bir gariplik/tuhaflık kokusu yok mu gerçekten?”

ali aktaş

Haber Ara