Dolar

32,3114

Euro

35,0677

Altın

2.306,40

Bist

9.079,97

'İstanbul seçiminin ardından Gezi olaylarına benzer olaylar çıkarılacağı' iddiası

23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili açıklamalarda bulunan Eski Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanı İsmail Hakkı Pekin, “İstanbul’da kim kazanırsa kazansın, 23 Haziran’dan sonra Gezi tarzı bir olay çıkartılmak isteniyor. İstanbul seçimini Türkiye’yi karıştırmak için kullanacaklar. Yeni bir Gezi için devlet tedbir almalı” uyarısında bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-18 18:59:50

'İstanbul seçiminin ardından Gezi olaylarına benzer olaylar çıkarılacağı' iddiası

Dünyanın gözü Türkiye'de yapılacak İstanbul seçimine odaklanırken, seçime kısa bir zaman kala açıklama yapan Eski Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanıİsmail Hakkı Pekin'den uyarılar geldi.

“GEZİ OLAYLARI GİBİ YOĞUN BİR HAREKET BEKLİYORUM"

23 Haziran sonrası için önemli açıklamalarda bulunan İsmail Hakkı Pekin, “İstanbul'u ister AK Parti alsın isterse CHP alsın, mutlaka Türkiye'de Gezi olaylarına benzer olaylar çıkarılacak. Türkiye'yi karıştırmak istiyorlar. 23 Haziran seçimlerinin ardından Gezi olayları gibi yoğun bir hareket bekliyorum. Şimdiden istihbarat teşkilatı ve emniyet birimlerimizin tedbir almaları gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Israrla emniyet ve istihbarat birimlerin 23 Haziran sonrası Türkiye'de yaşanacak olası gelişmeleri için tedbir alması gerektiğini vurgulayan Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, şöyle konuştu:

“İnsanları kutuplaştırdılar ve kutuplaştırmaya devam ediyorlar. 23 Haziran'da İstanbul'u AK Parti kazandığında ‘Hile yaparak kazandı' diyecekler olayları başlatacaklar, CHP kazandığında da yine aynı şeyler yaşanacak.”

“KAOS YAŞANMASI İÇİN ÇABA GÖSTERİYORLAR"

Türkiye düşmanlığı yapan dış mihrakların saldırılarının daha da artacağına dikkat çeken İsmail Hakkı Pekin, uyarılarını şöyle tamamladı:

“Dış mihraklar Türkiye içindeki ortaklarıyla birlikte maalesef İstanbul'u kaos yaşanması için çaba gösteriyorlar. 23 Haziran'da İstanbul'da yapılacak olan belediye başkanlığı seçimi maalesef Türkiye'yi karıştırmak için kullanacaklar. Bunu açıkça söylememiz ve ona göre devletin tedbir alması gerekiyor.”

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara