Dolar

32,3594

Euro

34,9650

Altın

2.325,37

Bist

9.079,97

İstanbul polisi, bayrama hazır

İstanbul'da Kurban Bayramı tatili süresince trafikte meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı yaklaşık 750 personel, 100 trafik ekibi, 30 çekici ve yaya ekiplerle hizmet verilecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-07 19:07:35

İstanbul polisi, bayrama hazır
Tatilini şehir dışında geçirmek için araçlarıyla ve otobüslerle seyahat edecek vatandaşların oluşturacağı trafik yoğunluğunu göz önünde bulunduran yetkililer, İstanbul çıkışlarında güvenli bir trafik ortamı sağlamak ve yoğunluğu azaltmak için tedbirler geliştirdi.
 
"Trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla çalışma yaptık"
 
İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı İşleyen, bayram süresince 750 personel, 100 ekip, 30 çekici ve yaya ekiplerle trafikte meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçmeye çalışacaklarını belirtti.
 
Trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla çalışma yaptıklarını aktaran İşleyen, "İstanbul istikametinden diğer illere trafiği olumlu şekilde akıtmak istiyoruz. Trafikle ilgili herhangi bir sıkıntı olduğunda, kaza ve arıza gibi durumlarda belli noktalardaki çekicilerimiz hazır olacak. Çekicilerimiz tarafından araçların kaldırılmasını sağlayarak, trafiğin tıkanmasını önlemeye çalışacağız." dedi.
 
"Araçların bakımı yaptırılmalı, uykusuz yola çıkılmamalı"
 
Bayramda tatile gidecek vatandaşların kullanacağı 15 Temmuz Şehitler, Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprülerinin güzergahlarında da tüm önlemleri aldıklarını vurgulayan İşleyen, "E-5 ve TEM otoyolları ile Yavuz Sultan Selim Köprüsüne bağlanan yollarda, köprü giriş ve çıkışlarında, ana arterlerde ve kavşaklarda trafik ekiplerimiz 24 saat boyunca hazır bulunacak. Ekiplerimiz trafiğin akışına her an müdahale edecek şekilde çalışma yapacak." ifadelerini kullandı.
 
İşleyen, tatilde yola çıkacak vatandaşlara uyarıda da bulunarak, "Vatandaşların, yola çıkmadan önce araçlarının bakımını mutlaka yaptırması gerekiyor. Ayrıca, yola yorgun ve uykusuz çıkmamalılar. Sürücülerin dinlenmiş olarak yola çıkması gerekiyor. Kazaya sebebiyet verilmemesi için bu iki unsura dikkat etmeliler. Tabii ki trafik kurallarına da mutlaka uyacaklar. Özellikle hız, hatalı sollama gibi trafik ihlallerini yapmamaları, emniyet şeridini kullanmamaları gerekiyor." diye konuştu.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara