Dolar

32,5234

Euro

34,7384

Altın

2.491,64

Bist

9.524,59

İstanbul otogarında bayram hareketliliği

İstanbul Bayrampaşa Büyük Otogar’ında 9 günlük Kurban Bayramı öncesi, hareketlilik başladı. Otogar giriş çıkışında ise polis ekipleri tarafından güvenlik amaçlı uygulama yapıldığı görüldü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-09 17:01:06

İstanbul otogarında bayram hareketliliği

9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi son iş gününde, İstanbul Otogarı'nda insan yoğunluğu başladı. Vatandaşlar, günler öncesinden gideceği şehre biletlerini keserken, en çok biletin ise güney bölgelere kesildiği öğrenildi. Otogardaki firma çalışanları büyük yoğunluğun akşam saatlerinde yaşanmasını beklediklerini söyledi.

Bayram tatili için İskenderun'a giden Enver Özlü biletini günler öncesinden aldığını belirterek, “Çok zor yer bulabildim. Bayram tatili için memleketime gidiyorum” dedi.

“Biletler tükenmiş durumda”

Otobüs firması yetikilisi Mustafa Akbulut ise dünden bu yana yoğunluk yaşandığını ifade ederek, “Malum köprünün açılması ile birlikte arabalar varış noktasına 1 saat daha gecikmeli geliyor. Onun da etkisi var. Şu an muhtemelen akşam saatleri itibariyle aşırı yoğunluk başlar mesai saati bitimi ile birlikte. Yani 3 gün yoğunluk yaşayacağız öyle görülüyor. Şu an biletler tükenmiş durumda” diye konuştu.

Bir başka otogar çalışan ise 1 haftadır yoğunluk olduğunu söyleyerek, “Bu saatlerde çok büyük bir yoğunluk yok. Öğleden sonra yoğunluk oluyor. Seferlerimizde genellikle öğleden sonra başlıyor. Özellikle de akşam 9'dan 12'ye kadar çok yoğun. Biletler biraz pahalı ama yine de herkes gidiyor” şeklinde konuştu.
Otogarda yoğun güvenlik önlemleri alan polis ekiplerinin de giriş-çıkışlarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için uygulama yaptığı görüldü. 

Haber Ara