Dolar

32,3199

Euro

35,0659

Altın

2.308,05

Bist

9.079,97

'İstanbul kıyamete kadar Müslüman yurdu kalacak'

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 'İstanbul’un işgalden kurtuluşunun 94’üncü yılı' konulu panele katıldı. Şahin, “İstanbul kıyamete kadar Müslüman yurdu, Türk yurdu kalacaktır” dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-05 17:47:57

'İstanbul kıyamete kadar Müslüman yurdu kalacak'

Topkapı Sarayı Konferans Salonunda 'İstanbul'un işgalden kurtuluşunun 94'üncü yılı' konulu panel düzenlendi. Oturum başkanlığını İstanbul İl Kültür Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz'ın yaptığı panele Prof. Dr. Cezmi Eraslan, Prof. Dr. Mustafa Budak ve Mümin Yıldıztaş konuşmacı olarak katıldı. Panelde İstanbul'un tarihsel süreçte yaşadıkları ve tarihi olaylar konuşuldu. 

Panelde açılış konuşmasını yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, ''İstanbul, kıyamete kadar Müslüman yurdu, Türk yurdu kalacaktır. Çünkü müjdelenmiş bir şehir. Askerinin, komutanının kutsandığı ve mukaddes kılındığı bir şehir bir daha başka inançların, kültür sahiplerinin eline geçmeyecektir. Bu milletin iradesi, kararlılığı İstanbul'u ilelebet Müslüman yurdu yapacaktır. Sıkıntılar çekiyoruz, çekmeye de devam edeceğiz gibi görünüyor. Allah'ın izniyle her bir sıkıntı bizi biraz daha çelikleştirip geleceğe emin adımlarla yürüme kararlılığımızı kuvvetlendiriyor'' ifadelerini kullandı.

Haber Ara