Dolar

32,5313

Euro

34,9672

Altın

2.431,12

Bist

9.720,68

İstanbul için ikinci uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'da geceyarısı saat 24:00'e kadar kuvvetli gök gürültülü sağanak uyarısında bulunuldu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 19:18:24

İstanbul için ikinci uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, akşam saatlerinde İstanbul'un Avrupa yakasında başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanakların, zamanla etkisini artırarak il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Vatandaşlardan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Meteorolojiden gelen uyarıdan sonra ikinci uyarı da İstanbul Büyükşehir Belediye'sinden geldi.

Belediyenin uyarısı şöyle:
"Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre İstanbul bu akşam saatlerinden itibaren yaz yağmurlarının etkisi altına giriyor. Yağışların önce Avrupa yakasında, gök gürültülü, sağanak ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Şiddetli yağış kısa sürede içinde tüm İstanbul'da etkili olacak. Yağmurun 15-20 dakikalık aralıklarla metrekareye ortalama 18-27 kg yağış bırakacağı tahmin ediliyor. Yaz yağmurların ani yağması nedeniyle bazı bölgelerde göllenme ve trafikte aksamalara neden olabilir.
Meteolojik ihbar doğrultusunda, AKOM, İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Atık Yönetim Müdürlüğü ekipleri hazır bekletiliyor."

Haber Ara