Dolar

32,5399

Euro

34,8845

Altın

2.426,01

Bist

9.645,02

İstanbul'dan uzaklaşmak için gerekçeniz hazır

Boş zamanlarınızda veya kafa dinlemek istediğinizde kaçıp gelebileceğiniz bu yerde yapılacak en popüler aktivite trekking. Temiz havayı ciğerlerinize depolamak, şehirdeki strese dayanma kat sayınızı da artıracak.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-03 20:06:54

İstanbul'dan uzaklaşmak için gerekçeniz hazır

Bahar aylarında sıklıkla ziyaret edilen Maşukiye'nin iki önemli noktası sizi buraya çekmeye yetecek. Bunlardan biri kış sporlarının vazgeçilmez noktası olan Kartepe Kayak Merkezi, diğeri ise huzur içinde piknik yapabileceğiniz Maşukiye Şelalesi.

Üstelik Kartepe sadece kayak için değil, aynı zamanda piknik için de çok ideal bir alan. “Kendin pişir, kendin ye” tarzında bir eğlence anlayışınız varsa burada harika vakit geçireceğinizi garanti ediyoruz.

Kocaeli'ne bağlı Kandıra ilçesi, doğal güzellikler açısından İstanbullulara güzel bir tatil alternatifi olabiliyor.

İlçe merkezine oldukça yakın bir mesafede bulunan ama sakin bir kamp yapma özlemi içinde olanlara eşsiz bir seçenek olan Sarısu, büyüleyici bir güzelliğe sahip, mutlaka görülmesi gereken Kandıra nimetlerinden oluyor.

Kefken ve bölgesi

Kefken bölgesine de uğrarsanız sizi yapısıyla büyüleyecek bir oluşumla daha karşılaşacaksınız, Pembe Kayalar ile. Pembe Kayalar, güneş ışınlarının yardımıyla misafirlerini etkilemeyi amaçlarcasına pespembe bir duruş sergiliyor.

İstanbul'dan yaklaşık 139 kilometre uzaklıkta olan Sapanca'ya geldiğinizde Kırkpınar'ın sakinliğiyle tanışmanız gerekiyor mutlaka. Çünkü çiçeklerle bezenmiş olan bu mahalle, şehrin boğucu havasından sizi uzaklaştıracak.

Kıyıköy mekanları

Hatta gelmişken Naturköy'de buraya göç etmiş olan Çerkezlere özgü lezzetlerle güzel bir kahvaltı edebileceksiniz.

İstanbul'a yalnızca 2 saat uzaklığı bulunan Kıyıköy, Kırklareli'nin Vize ilçesinde bulunuyor.

Boş zamanlarınızda veya kafa dinlemek istediğinizde kaçıp gelebileceğiniz bu yerde yapılacak en popüler aktivite trekking. Temiz havayı ciğerlerinize depolamak, şehirdeki strese dayanma kat sayınızı da artıracak. Bu yüzden fırsat buldukça gelmek isteyeceğiniz Kıyıköy'den bu yürüyüşlere rağmen dinlenmiş olarak ayrılacaksınız.

Karabük'ün özel köşesi Safranbolu, her köşesinde tarihi detayları barındırması yönünden müze kent gibi görülüyor. Bu bakımdan İncekaya Su Kemeri, ilçenin etnik yönüne işaret eden tarihi Safranbolu evleri ile Kaymakamlar Evi ilçenin bu isimle adlandırılmasını çok iyi açıklıyor.

Safranbolu ve civarı

Bu görülmeye değer noktalara vakit ayrılmalı ve hatta son zamanlarda Safranbolu'da en çok tercih edilen yerlerden Kristal Teras'a da bir uğramalısınız. Çünkü camdan yapılmış olan bu terasa çıktığınızda kanyon resmen ayaklarınızın altında kalıyor ve size eşsiz bir deneyim sunuyor.

Safranbolu'da yaptığınız bu güzel geziyi denemeden dönmemeniz gereken lezzetlerden biri olan peruhi ile taçlandırmak isterseniz Safran Konak'ı önerebiliriz.

İstanbul'dan yaklaşık dört buçuk saatte ulaşabileceğiniz Safranbolu'ya kış aylarında gelirseniz kendinizi kavurucu sıcaklarından da korumuş olursunuz.

Haber Ara