Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

İstanbul'daki DAEŞ operasyonu

İstanbul'daki DAEŞ operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 19:28:13

İstanbul'daki DAEŞ operasyonu
İstanbul merkezli 4 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 21 şüpheliden 1'i tutuklandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 21 kişiden 2'si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Şüphelilerden 19'u, işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarıldı. Burada soruşturmayı yürüten savcılığa ifade veren şüphelilerden 14'ü serbest bırakılırken, 5 şüpheli ise tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Hakimlik, 4 şüphelinin adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verdi. Hakimlik, 1 şüphelinin ise 'Silahlı örgüte üye olma' suçundan tutuklanmasına hükmetti.

- Emniyetten açıklama

Bu arada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden operasyona ilişkin yapılan açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca İstanbul'da faaliyet gösteren 'çatışma bölgeleri' ile bağlantılı gruba yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, Suriye'de faaliyet gösteren dini motifli terör örgütleri ile bağlantılı olduğu, çatışma bölgelerine eleman temini ve lojistik destek sağladığı, bazıları Suriye'de çatışma bölgelerine gidip gelen kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, 10 Temmuz'da 32 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 21 kişinin yakalandığı anımsatılan açıklamada, adreslerde yapılan aramalarda çatışma bölgelerine gidebileceği değerlendirilen 2'si çocuk 13 yabancı uyruklu kişinin gözaltına alındığı, haklarında yasal işlem yapılan yabancı uyrukluların Yabancı Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildiği bildirildi.

Açıklamada, operasyonda, 1 av tüfeği, bu tüfeğe ait 25 fişek, 1 kuru sıkı tabanca, bu tabancaya ait 68 mermi, çok sayıda kitap, dini motifli örgüt bayrakları, dokümanlar ve dijital malzemeler ele geçirildiği kaydedildi.

Haber Ara