Dolar

32,5716

Euro

34,6591

Altın

2.505,57

Bist

9.524,59

İstanbul’da sokak yasağı geldi mi? Cumhurbaşkanı neleri açıkladı?

Koronavirüs ile mücadele tüm dünya ile birlikte Türkiye’de de sürüyor. Türkiye’de kısıtlamalara bu kapsamda rahatlamaya gidilmişti. Son gelen rakamlar kısmi olarak endişe verici olarak görülmekte. Peki, İstanbul’da son durum ne oldu, kısıtlama tekrar geldi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan ne açıkladı?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-15 21:23:07

İstanbul’da sokak yasağı geldi mi? Cumhurbaşkanı neleri açıkladı?

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 ile mücadele hız kesmeden sürüyor. Bu kapsamda virüse yakalanan hasta sayısındaki artış da dikkat çekici boyutlarda.

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kovid-19 kısıtlamalarında rahatlamaya gidildiğini duyurmuş durumun iki haftada bir olarak bölgesel şekilde tekrar ele alınacağını ifade etmişti. Açıklanan haritada riski düşük bölgeler ‘Mavi' orta riskli bölgeler ‘Turuncu' yüksek riskli bölgeler de ‘kırmızı' olarak kodlanmıştı.

 

risk-haritasi-3-mart-1531231_2

 

Yüksek riskli ‘Kırmızı' bölgelerde kısıtlamaların da yeniden geleceğinin sinyalini vermişti. Peki, İstanbul'da son durum nedir, kısıtlamalar tekrar geldi mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'a ilişkin olarak özel bir bilgi paylaşmadı. Ancak kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Erdoğan “Vatandaşlarımızdan, tedbirlere muhakkak uyarak, hem kendi sağlıkları üzerindeki riski azaltmalarını hem de şehirlerini ve ülkemizi bu musibetten kurtarma mücadelemize destek vermelerini rica ediyorum. Tedbirlere uymamamız halinde yeniden kısıtlamaların, yasakların gelmesinin kaçınılmaz olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum." İfadelerini kullandı.

Buna göre İstanbul'da mevcut durumun dışında herhangi bir yeni karar alınmadığı görüldü.

Haber Ara