Dolar

32,3397

Euro

35,1175

Altın

2.311,98

Bist

9.079,97

İstanbul'da Sıcak ve nemden bunalan hayvanlara buharlı serinlik

Bağcılar Belediyesi, aşırı sıcaktan ve nemden etkilenen hayvanlar için buharlı soğutma sistemi kurdu. Hayvan Barınma ve Müşahade Merkezinde kurulan sistemde sıcak havadan bunalan hayvanlar gün boyu soğuk buharla serinliyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-09 10:23:13

İstanbul'da Sıcak ve nemden bunalan hayvanlara buharlı serinlik


Bağcılar Belediyesi de bunaltıcı sıcaklardan etkilenen sokak hayvanları için harekete geçti. 9 bin 500 metrekarelik alanda faaliyet gösteren Hayvan Barınma ve Müşahade Merkezinde hayvanların güneşlendiği ve gezdiği alana buharlı soğutma sistemi kuruldu. Sistemle barınaktaki yüzlerce sokak hayvanı, gün boyunca üstten püskürtülen buharla serinletiliyor. Sıcak havadan etkilenen hayvanlar barınakta sürekli dolu durumdaki havuzların içine de girip serinliyor.

YAZ SICAĞINDA SERİNLENMENİN KEYFİNİ ÇIKARTIYORLAR

720 metrekare kapalı alan bulunan barınakta hayvanların günlük bakımı 2 veteriner, veteriner teknikeri ve 6 bakıcı olmak üzere toplam 9 personel tarafından yapılıyor. Hayvanların sağlık durumu düzenli olarak kontrol ediliyor.

Soğuk hava sisteminin kurulma amacını anlatan Veteriner Hekim Yunus Kiray Özaslan, "Malum İstanbul'da yoğun sıcakların yaşandığı bir gün. İnsanların bile nefes almakta güçlük çektiği bir zaman. Bu zamanda da bu hayvanların serinleyebilmesi için gölgeliklerimiz var ancak onların biraz yetersiz kaldığını düşündük. Bu çerçevede de bu tarz hayvanları serinletme yoluna gittik. Sistem yeni ancak hayvanların ihtiyacı olan bir serinlik ihtiyacı var, serinlemek istiyorlar. Dolayısıyla ne kadar yeni olursa olsun siz o ihtiyacı karşıladığınız zaman, hayvanlar direkt olarak zaten benimsemiş oldular. Zaten havuzlarını da doldurmuş olduk. Serinlemelerini de yapıyoruz. Gayret mutlular, huzurlular, imkanları oldukça havuza da giriyorlar. Bu serinleme sisteminin altına da girerek yeteri kadar serinlediklerini düşünüyoruz" dedi.

Haber Ara