Dolar

32,3762

Euro

35,0593

Altın

2.326,20

Bist

9.102,77

İstanbul'da pazar günü sokağa çıkma yasağı var mı? Cumartesi yasak mı?

Kontrollü normalleşme ile birlikte şehirlerimizde risk kategorisine göre kısıtlamalarda gevşemeye gidildi. İstanbul'da da bazı kısıtlamalar kaldırıldı. İstanbulluların en çok sorduğu soruların başında İstanbul'da pazar günü sokağa çıkma yasağı var mı? sorusu oluyor. Cumartesi sokağa çıkma yasağı var mı? İstanbul riskli grupta olduğu için cumartesi sokağa çıkma yasağı yok. Ancak Pazar günü sokağa çıkma yasağı var. Cumartesi saat kaça kadar sokağa çıkmak serbest?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-04 18:07:13

İstanbul'da pazar günü sokağa çıkma yasağı var mı? Cumartesi yasak mı?

Kontrollü normalleşme ile birlikte bir takım kararlar hayata geçirildi. Vatandaşların bazı durumlar için kafasındaki soru işaretleri geçmiş değil. İstanbullular hafta sonunun yaklaştığı şu günlerde İstanbul'da pazar günü sokağa çıkma yasağı var mı? sorusunun yanıtını arıyor. Peki Cumartesi sokağa çıkma yasağı var mı? İstanbul'da hafta sonu sokak kısıtlaması var mı? Cumartesi saat kaça kadar sokağa çıkmak serbest?

İSTANBUL'DA PAZAR GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamlara kontrollü normalleşmenin detaylarını açıkladı. Buna göre illerin risk durumuna göre bazı kısıtlamalarda gevşemeye gidildi. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde pazar günü devam edecek. İstanbul risk haritasında turuncu renkle gösteriliyor yani "yüksek risk" grubunda yer alıyor. Peki İstanbul'da pazar günü sokağa çıkma yasağı var mı? İstanbul'da hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması pazar günü için devan edecek.

İSTANBUL'DA CUMARTESİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

İstanbul'da cumartesi günü sokağa çıkma yasağı bulunmuyor. Alınan yeni gevşeme kararları doğrultusunda "yüksek risk" grubunda yer alan illerde cumartesi günü sokak kısıtlaması yok. Peki Cumartesi saat kaça kadar sokağa çıkmak serbest? İstanbul'da da akşam 21 sabah 05 arasında sokağa çıkma yasağı devam edecek. Dolayısıyla Cumartesi günü de saat 21.00'den sonra sokak yasağı var.

ANKARA'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Ankara'da hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak. Ancak haftanın her günü saat 21.00'de sabah 05.00'e kadar yasak uygulanacak.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN SOKAPĞA ÇIKMA YASAĞI GENELGESİ

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ilin valiliğine "Risk Gruplarına Göre Alınacak Tedbirler" konulu genelge gönderdi.

Risk grubuna göre il bazında alınması gereken yeni tip koronavirüs tedbirleri ile uyulacak kuralların valiliklerce belirleneceği belirtilen genelgeye göre, hafta içi günlerde 21.00-05.00 saatleri arasında tüm Türkiye'de sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek. Hafta sonlarında ise düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacak. Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde ise, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, cuma 21.00-cumartesi 05.00 saatleri arasıyla cumartesi 21.00'den başlayıp pazar gününün tamamını kapsayıp pazartesi günü saat 05.00'te bitecek şekilde uygulanacak. Buna bu illerimizde cumartesi günleri 05.00-21.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara