Dolar

32,5687

Euro

34,9318

Altın

2.425,45

Bist

9.722,09

İstanbul'da maskesiz sokağa çıkmak kaç TL?

Korona virüs tedbirleri kapsamında artık İstanbul'da maskesiz sokağa çıkılamayacak. Peki maskesiz sokağa çıkan vatandaşlara kaç TL para cezası kesilecek? İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-19 12:19:33

İstanbul'da maskesiz sokağa çıkmak kaç TL?

Korona virüs vakalarının artması ile birlikte İstanbul, Ankara ve Bursa için maskesiz sokağa çıkma yasağı kararı alındı. İstanbul'da yasağa uymayan vatandaşlara uygulanacak para ceza miktarı kaymakamlıklara bırakılmıştı o yüzden ceza miktarı ilçeler arasında farklılık gösterebiliyordu.

Ceza 900 TL

Farklılığı ortadan kaldırmak için İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası İstanbul'da maske takmamanın cezası 900 TL olarak belirlendi.

Hangi illerde maskesiz sokağa çıkmak yasak?

İstanbul ile birlikte toplamda 47 ilde maskesiz dışarı çıkmak yasaklandı. Maskesiz dışarı çıkmanın yasak olduğu iller şöyle; Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa, Bitlis ve Yalova.

Haber Ara