Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

İstanbul'da kredi kartı dolandırıcılığı

İstanbul'da kredi kartı dolandırıcılığı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-24 19:25:09

İstanbul'da kredi kartı dolandırıcılığı
Üsküdar ve Maltepe ilçelerinde komisyon karşılığı tüm bankalara ait kredi kartlarına taksit yaptığı öne sürülen iş yeri sahibi iki kişi, müşterilerin kartlarını kopyalayarak hesaplarından 45 bin lira çektiği iddiasıyla tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, vatandaşların bilgileri dışında kredi kartı hesaplarından para çekildiği ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Üsküdar ve Maltepe ilçelerinde, Resul Hakkı B. (37) ve Deniz D.'nin (33) açtıkları ofisler aracılığıyla, esnafa "Bütün bankalara ait kredi kartlarına taksit yapıyoruz" yazılı kartvizit ve broşür dağıttığı bilgisine ulaşıldı. Bazı iş yeri sahipleriyle anlaşan Resul Hakkı B. ve Deniz D.'nin, komisyon karşılığında taksit yapma vaadiyle müşterilerin kartlarını kopyalayarak hesaplarından para çektiği belirlendi.

Polis ekiplerinin çalışması sonucunda şüpheliler, kullandıkları kredi kartları, kartvizit ve broşürlerle yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin, mağdur H.Y.ve K.T. isimli kişilerin hesaplarından 45 bin 100 lira çektiği tespit edildi.

Gözaltına alınan Resül Hakkı B. ile Deniz D. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara