Dolar

32,5450

Euro

34,9010

Altın

2.434,92

Bist

9.645,02

İstanbul'da kamuda mesai saatleri kaç oldu? İstanbul mesai saatleri değişti mi? Memurların çalışma saati kaç oldu?

İstanbul'da çalışma saatleri ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İstanbul mesai saatleri değişti mi? Korona tedbirleri kapsamında kamuda uygulanan mesai saatleri değişti Milyonlarca kamu çalışanı da İstanbul'da kamuda mesai saatleri kaç oldu gibi soruları sormaya başladı. Peki memurların çalışma saati kaç oldu? İstanbul'da memurların ve kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personellerin çalışma saati değişti. İşte İstanbul'da yeni kamu çalışma saateri;

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-14 16:27:43

İstanbul'da kamuda mesai saatleri kaç oldu? İstanbul mesai saatleri değişti mi? Memurların çalışma saati kaç oldu?

İStanbul Valisi Ali Yerlikaya kusmi kapanma tedbirleri kapsamında İstanbul'da mesai saatlerinin güncellendiğini duyurdu. İStanbul'da çalışan milyonlarca kişi de İstanbul mesai saatleri değişti mi?  İstanbul'da kamuda mesai saatleri kaç oldu? sorularını sormaya başladı. İstambul'da kamu kurum ve kuruluşlarında görevli çalışanların mesai saatleri değişti. Memurların çalışma saati kaç oldu? İşte İstanbul için alınan yeni mesai saati uygulaması:

İstanbul'da kamuda mesai saatleri kaç oldu?

Covid-19 pandemisine yönelik yeni önlemler kapsamında mesai saatlerini açıkladı. İstanbul Valiliği de, "İstanbul'da Kamu Kesiminde Mesai Saatleri Düzenlemesi" başlığıyla bir bilgi notu yayınladı. Yerlikaya, kamuda güvenlik, sağlık, acil çağrı ve arama kurtarma hizmetleri hariç mesai saatlerinin 10.00 - 16.00 olarak belirlendiğini duyurdu.

Hangi kurum çalışanları yeni mesai uygulamasınadn muaf?

Bilgi notunda, "Belirlenen bu saatler, kamuda süreklilik gerektirmeyen hizmetler için geçerlidir. Kamu hizmetinin gereği olarak kesintisiz sunulması gereken güvenlik, sağlık, acil çağrı, arama/kurtarma gibi alanlar bu kapsamın dışındadır. Bu doğrultuda 112 AÇM, AFAD, EGM, JGK, Sahil Güvenlik ve Göç İdaresinin ilimizdeki birimleri başta olmak zorunlu kamu hizmetlerinin sunumunda aksama yaşanmaması için gerekli tedbirler alınmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Hamile ve çocuğu olanlar idari izinli mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan yeni tedbirleri açıkladı. Erdoğan açıklamasında "Kamuda hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak." dedi. Peki hamile memurlar idari izinli mi? Kamu çalışanları idari izinli mi? Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre hamile ve 10 yaşından küçük çocuğu olanlar idari izinli sayılacak.

Kamuda çocuğu olanlar idari izinli mi?

Kamuda 10 yaş altı çocuğu olan kadın personeller idari izinli sayılacak.

Haber Ara