Dolar

32,5866

Euro

34,8563

Altın

2.505,98

Bist

9.679,74

İstanbul'da kaçakçılığa yönelik operasyonlar

İstanbul'da kaçakçılığa yönelik operasyonlar

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-04 12:12:46

İstanbul'da kaçakçılığa yönelik operasyonlar
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Dubai'den havayoluyla gönderilen piyasa değeri yaklaşık 1 milyon dolar olan işlenmemiş zümrüt taşı ele geçirildi, Azerbaycan uyruklu 1 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'a yurt dışından kaçak olarak değerli taşlar getirileceği istihbaratı üzerine kurye olabileceği değerlendirilen Azerbaycan uyruklu Y. D'yi takibe aldı.

Şüphelinin takip esnasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kargo bölümünden bir koli aldığının görülmesi üzerine şüpheli yakalandı.

Kolide yapılan aramada Dubai'den havayoluyla gönderildiği tespit edilen, çay kutusuna gizlenmiş 5 kilo 500 gram işlenmemiş zümrüt ele geçirildi.

Yapılan çalışmalar neticesinde, taşların piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon dolar olduğu, Kapalı Çarşı'da işlenerek satılmak amacıyla getirildiği, fiyatının ise işlemeden sonra yaklaşık 3 milyon dolar olacağı tespit edildi.

Şüpheli S. D, savcı talimatıyla ifadesi alındıktan sonra sınır dışı edilmesi için Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Öte yandan, polis ekipleri Fatih'te bir depoda yaptığı aramada faturasız ve belgesiz yurda sokulduğu tespit edilen farklı marka ve modellere ait piyasa değeri yaklaşık 400 bin lira olan 19 bin 950 kaçak cep telefonu bataryası ele geçirdi, depoda bulunan şüpheli E. D. gözaltına alındı.

Haber Ara