Dolar

32,3815

Euro

35,0532

Altın

2.326,48

Bist

9.089,33

İstanbul'da istinat duvarı çöktü

İstanbul'un Esenler ilçesinde bir inşaatın temelini çevreleyen istinat duvarı çöktü....

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-23 06:21:49

İstanbul'da istinat duvarı çöktü

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; İstanbul'un Esenler ilçesinde bir inşaatın temelini çevreleyen istinat duvarının çökmesi nedeniyle tehlike oluştuğu için bölgedeki 4 binada yaşayan kişiler tahliye edildi.
Kemer Mahallesi 908. Sokak'tan gelen gürültü sesini duyan ve deprem olduğunu zanneden vatandaşlar, polis ve belediye ekiplerine haber verdi.

Olay yerinde inceleme yapan ekipler, gürültünün bu sokakta bina inşaatı için kazılan temeli çevreleyen duvarlardan birinin çökmesinden kaynaklandığını belirledi. Bu sırada, temelin yanındaki kanalizasyonun patlaması sonucu panik yaşandı. Belediye ekipleri, kanalizasyon suyunu kesmek için bir süre uğraş verdi.

Duvarın çöktüğü bölge etrafına tehlike oluşturduğu için çevredeki 4 binanın sakinleri tahliye edildi. Bu evlerde yaşayan kişiler, geceyi dışarıda geçirmek zorunda kaldı.

Mahalle sakinleri, inşaatla ilgili defalarca şikayette bulunduklarını öne sürerek, herhangi bir sonuç alamadıklarını belirtti.


Vatandaşlardan Yıldız Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, inşaat başladığından bu yana korkularının sürdüğünü söyledi.

Çoluk çocuk sokakta kaldıklarını dile getiren Ünal, "Hastamız var. Hepimiz sokaktayız, ne yapacağımızı bilmiyoruz'' dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara