Dolar

32,3167

Euro

35,0661

Altın

2.308,07

Bist

9.079,97

İstanbul'da İranlı kardeşlerin kaçırılması

İstanbul'da 1'i kadın 3 İranlı kardeşin kaçırılmasına ilişkin 3 kişi daha tutuklandı

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-17 12:41:13

İstanbul'da İranlı kardeşlerin kaçırılması
İstanbul'da 1'i kadın 3 İranlı kardeşin kaçırılmasıyla ilgili 3 kişi daha tutuklandı.

İran'ın önde gelen ailelerinden birine mensup olan ve Macaristan, Dubai ve Rusya'da bloke edilen yüklü miktardaki paralarını kurtarmak için Türkiye'ye gelen M.S, A.S. ve M.S'nin 24 Ekim 2017'de Beyoğlu'nda kaldıkları otelden polis ve MİT personeli gibi davranan şüphelilerce kaçırılmaları ve daha sonra serbest bırakılmalarıyla ilgili yürütülen soruşturmada yeni bilgilere ulaşıldı.

İranlı kardeşlerin, belirli süre korumalığını yapan ve sözleşmeleri olay tarihinden kısa süre önce iptal edilen şüphelilerce kaçırıldığı tespit edildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında düzenlediği operasyonda, Ö.K, R.K, T.Ç ve O.B.K'yi gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda 1 tabanca, 2 polis basın kartı, 1 stajyer avukat kimlik kartı ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklanırken diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince, 26 Ekim'de düzenlenen operasyonda, olayla bağlantıları olduğu iddia edilen Belçika vatandaşı V.D, İranlı S.N. ve A.S ile kendilerini polis olarak tanıtan Türk vatandaşları O.A, Ö.C ve A.Y yakalanmış, şüphelilerden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken diğeri adli kontrol kaydıyla serbest bırakılmıştı.

Güvenlik görevlilerinin sözleşmesi iptal edildikten sonra İranlı kardeşlerin koruma için tuttuğu İngiliz S.C, P.B. ve J.A'nın ise kaçırılma olayının olduğu gün kardeşlerin otel odalarında bulunan 500 bin avro değerindeki ziynet eşyaları ile değerli evrak ve pasaportlarını alarak İngiltere'ye kaçtığı belirlenmişti.


VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara