Dolar

32,5779

Euro

34,7839

Altın

2.509,42

Bist

9.693,46

İstanbul'da hanelere otopark tapusu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’un otopark sorununun çözümü için otopark tapusu projesi geliştirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-17 17:00:25

İstanbul'da hanelere otopark tapusu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'un otopark sorununun çözümü için geliştirdiği dev otopark projesinde tüm çalışmaların bittiği ve projenin hayata geçirilme aşamasında olduğu açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Projede çalışmalar tamamlandı diyebilirim. Büyük oranda yerler tespit edildi. Dünyaya örnek olacak bir proje, kısa süre sonra bazı semtlerde inşaatlara başlanacak” dedi.

Her mahallede bir arsa temin edilerek buralarda katlı otoparkların yapılması kapsayan projede her araç için de “otopark tapusu” oluşturulacak ve mahalleliye bu tapu maliyetine verilecek. Öncelikli olarak Kadıköy, Fatih, Üsküdar, Ümraniye, Beşiktaş, Beyoğlu gibi otopark sıkıntısının çok yaşandığı yerlerde 300'ü aşkın nokta belirlendi. Buralarda belirlenen yerlere katlı otopark belediye tarafından yapılacak ve mahalleliye satışa başlanacak.

İlk olarak hazine arazisi olan mahallelerde otoparklar yapılmaya başlanacak. Otopark sorunu bulunan mahallede arsa yoksa, bazı binaların kamulaştırılması söz konusu olacak. Belediye rantı engellemek için belirlenen noktaları gizli tutuyor.

Projenin daha önce yapılan taslak hesaplamalarına göre otoparktaki her araç yeri 15 bin liraya satılacak. 100 araçlık bir otopark 1.5 milyon liraya satılmış olacak. Böylece bu bedelle inşaat masraflarıda karşılanmış olacak. Her haneye bir “otopark tapusu” verilecek. Bu tapuyla evi olanlar, bir de otopark tapusuna sahip olacak. Aracı olmayanlar aldığı tapuyu işletebilecek. 

Haber Ara