Dolar

32,3314

Euro

35,0675

Altın

2.308,48

Bist

9.079,97

İstanbul’da dikkat çeken karar! Bazı meydan ve caddeler kapatıldı

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında İstanbul'un Bağcılar ilçesinde, Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından ilçedeki bazı meydan, cadde ve sokaklar 15 gün boyunca giriş ve çıkışlara kapatıldı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-27 22:04:28

İstanbul’da dikkat çeken karar! Bazı meydan ve caddeler kapatıldı

Bağcılar Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun vatandaşı Kovid-19 salgınından korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla ilçede bazı düzenlemeler yaptığı aktarıldı.

EK TEDBİRLER AÇIKLANDI

Açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 26. maddesine istinaden 10 Nisan'da düzenlenen olağanüstü toplantıda aldığı tedbirlerin süresinin dolması nedeniyle bugün toplanılarak ek tedbirler alındığı kaydedildi.

Bu tedbirler kapsamında, ilçede araç trafiğine kapatılarak "Yürüyüş Yolu" olarak düzenlenmiş cadde ve sokaklar ile bazı meydanların 15.00-03.00 saatleri arasında yaya giriş çıkışlarına kapatılmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, kararların bugün saat 15.00'ten 11 Mayıs saat 24.00'e kadar uygulanacağı ifade edildi.

İŞTE KAPALI OLACAK YERLER

Açıklamada, belirtilen saatlerde kapatılması kararlaştırılan yerler şöyle sıralandı:

"Bağcılar Meydanı, Güneşli Meydanı, Güneşli Mahallesi Kirazlı Caddesi, Hürriyet Mahallesi Menderes Caddesi, Fatih Mahallesi Eski Pazar Caddesi, Yenigün Mahallesi 628. Sokak, Sancaktepe Mahallesi Çarşı Caddesi, Kirazlı Mahallesi -Yeni Mahalle Ahmet Kabaklı Caddesi."

YASAKLARDAN MUAF OLANLAR

Esnaf belgesi olanların, transit yolcu ve zaruri ihtiyaçların karşılanması amacıyla bölgeden geçmek zorunda olanların bu karardan muaf olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Bu bölgeden geçecek vatandaşların ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri ve belediye zabıtasınca maskesiz girişlere izin verilmemesine, geçişler sırasında sosyal mesafeye uyulmasının sağlanmasına karar verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

CEZAİ İŞLEM UYARISI

Açıklamada, kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na göre cezai işlem uygulanacağı belirtilerek, "Kovid-19 salgınından bütün vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla ilçe hıfzıssıhha kurulumuzca alınan kararlara uyulması konusunda ilçe halkının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz." denildi.

Haber Ara