Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

İstanbul'da çocuk felci aşısı bulunamıyor

Binlerce bebeğin aşı takvimi şaştı. Aile sağlık merkezlerinde, hastanelerde, OPA yani çocuk felci aşısı 2-3 haftadır zor bulunuyor. Bazı yerlerde aşı hiç yok ya da sayısı yetersiz.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-24 20:48:25

İstanbul'da çocuk felci aşısı bulunamıyor

Kendisine bağlı olan bebeklere aşı yapamadığını belirten. İstanbul Aile Hekimleri Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Engin Çapar, 40 civarı bebeğim var. OPA aşısı 2-3 hafta kadar olmadığı için bunların hiçbir tanesine aşı yapamadım. Aşının gelmesini bekliyoruz" dedi.

ÇOCUK FELCİ KALICI SAKATLIĞA NEDEN OLUYOR

Çocuk felci aşısı bebeklere altıncı ve onsekizinci aylarda yapılıyor. Aşının zamanında uygulanması, etkinliği için önemli.

Dr. Çapar, aşının neden önemli olduğunu şu sözlerle özetledi: "Çocuk felci hastalığı, kalıcı sakatlığa yol açabilen bir hastalık. Çocuğun, tekerlekli sandalyeye bağımlı olmasını, yürüyememesini sağlayan bir hastalık. Bu nedenle çocukların aşılanması çok önemli."

SAĞLIK BAKANLIĞI: SORUN CUMA GÜNÜ GİDERİLECEK

Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise aşıların aile hekimlerine dağıtımında sıkıntı yaşanmış olabileceğini ancak depolarda 2 yıllık aşı bulunduğunu ve cuma gününden itibaren sorununun giderileceğini belirtti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara