Dolar

32,5197

Euro

34,7440

Altın

2.492,39

Bist

9.524,59

İstanbul'da asılan Putin posterlerine polis müdahalesi

Rus sanatçı Donskoy'in İstiklal Caddesi'ne asmaya çalıştığı ve Putin'i süper kahraman şeklinde gösteren posterler toplatıldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-16 13:32:29

İstanbul'da asılan Putin posterlerine polis müdahalesi

Sanatçı ve Rusya'daki Arkhangelsk kentinin eski belediye başkanı olan Alexander Donskoy, İstanbul'un en işlek caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi'nde bir gösteri yapmaya çalıştı.

Reuters'ın haberine göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in süper kahraman olarak resmedilmiş posterlerini Rusya'nın İstanbul Büyükelçiliği'nin de bulunduğu cadde üzerine asmaya çalışan Donskoy, “Şu anda Rusya ile Türkiye arasında bir gerilim var. Ben de buraya Türkiye'nin merkezine ve Rusya başkonsolosluğunun da bulunduğu ana caddeye gelerek Rusya'nın Putin olduğunu gösteriyorum” dedi.

1_338

Putin, Rusya mı?” isimli projesini hakkında konuşan Donskoy şunları söyledi:

Putin'in Rusya'yı nasıl ele geçirdiğini göstermek istiyorum. Aynı bir süper kahraman gibi yaptı bunu. Ben de portrelerin üzerine ‘Putin bir süper kahraman' yazdım.

Aynı gösterinin bir benzerini ABD başta olmak üzere birçok ülkede de yapmak istediğini söyleyen Donskoy, “Diğer Batılı demokratik ülkelerde de yapacağım. Rus halkının, Putin'e yönelik uygulanan yaptırımlarının aslında kendilerine yapılıyormuş gibi gördüğünü göstermek istiyorum. Ben barış elçisiyim” ifadesini kullandı.

2_320

Donskoy'un çizimleri kısa bir süre içerisinde toplatıldı.

Yetkililer Donskoy'un böyle bir etkinlik için yasal izin almadığını söyledi.

 

Haber Ara