Dolar

32,3756

Euro

34,9900

Altın

2.325,96

Bist

9.090,31

İstanbul'da asayiş uygulaması

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kimlik kartı barkod okuyucu sistemiyle araç içi sorgu, yol kontrol ve arama faaliyeti gerçekleştirdi

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-20 16:05:23

İstanbul'da asayiş uygulaması
İstanbul'da jandarma ekiplerince, kimlik kartı barkod okuyucu sistemi ile araç içi sorgu, yol kontrol ve arama faaliyeti gerçekleştirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, muhtemel terör olaylarını engellemek, buna bağlı meydana gelebilecek can ve mal kayıplarının önüne geçmek, aranan şahısları yakalamak ve suç unsurlarını ele geçirmek amacıyla Kuzey Marmara Otoyolu tur parkında asayiş uygulaması yaptı.

Jandarmanın uygulamasında, ilk kez kimlik kartı barkod okuyucu sistemi ile araç içi sorgu maksatlı yol kontrol ve arama faaliyeti gerçekleştirildi.

Jandarma komando, asayiş, trafik ve narkotik timlerinin yanı sıra dedektör köpekler Akçil ve Kahin'in de katıldığı uygulamada, hareket halindeki araçların plakasının okunmasını sağlayan Takbul gözlükler, plaka tanıma sistemi ve insansız hava aracı da kullanıldı.

Uygulamada, şehirlerarası yolcu otobüsleri ve şüpheli araçlar durduruldu. Araçlarda bulunan kişilerin Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolleri yeni nesil barkod kimlik okuma sistemiyle kısa sürede yapıldı.

Jandarma yetkilileri, yeni nesil barkod kimlik okuma sistemi sayesinde bir kişinin kimlik sorgusunun 2 saniye içerisinde gerçekleştiğini belirtti.

Uygulamada, mobil plaka tanıma sistemi sayesinde üzerinde haciz kararı bulunan bir otomobil ele geçirildi. Araç sürücüsüne gerekli yasal işlem yapıldı.

Yetkililer, uygulamaların aralıksız sürdürüleceğini kaydetti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara