Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

İstanbul'da '1 Mayıs' Bakırköy'de kutlandı

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Bakırköy pazar alanında coşkuyla kutlandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-02 09:04:16

İstanbul'da '1 Mayıs' Bakırköy'de kutlandı

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nın çağrısıyla Bakırköy pazar alanında kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri sona erdi.

İstanbul'da ilk kez Bakırköy, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne ev sahipliği yaptı. DİSK, KESK, TMMOB, TTB, CHP ve HDP başta olmak üzere çeşitli siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve temsilcileri, sabah saatlerinde Bakırköy pazar meydanına, 3 ayrı güvenlik noktasından geçerek giriş yaptı.

Bakırköy'deki program, saat 13.00'te başladı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, TTB İkinci Başkanı Raşit Tükel'in konuşmalarının ardından, çeşitli siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının aralarında bulunduğu 55 kurumun ortak bildirisi Türkçe ve Kürtçe okundu.

Bakırköy'deki 1 Mayıs kutlamalarına katılan işçiler ve vatandaşlar alandan ayrıldı. Dağılmalar sırasında toplu ulaşım araçlarında ve yollarda kalabalık oluştu.

İzinsiz gösterilerde 231 gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Zeytinburnu, Bakırköy, Küçükçekmece, Ataşehir, Sultangazi ve Sancaktepe'de izinsiz gösteri yapmak isteyen gruplara polis tarafından müdahale edildi. 

Müdahaleler sırasında 231 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin üst aramalarında ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 191 molotofkokteyli, 149 havai fişek, 17 el yapımı patlayıcı, 12 şişe boya, 7 maske ve 1 kurusıkı tabanca ele geçirildi. 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara