Dolar

32,3656

Euro

34,9586

Altın

2.324,71

Bist

9.079,97

İstanbul çok yüksek riskli (kırmızı) olunca sokağa çıkma yasağı geri gelecek mi?

İstanbul çok yüksek riskli (kırmızı) olunca sokağa çıkma yasağı geri gelecek mi? Koronavirüs vakalarında görülen artışla birlikte illerin risk durumu da değişebiliyor. Yüksek riskli kategoride (turuncu) olan illerde yüz yüze eğitim kademeli olarak başlarken hafta sonu sokağa çıkma yasağı da cumartesi günü kaldırılmıştı. Yüksek riskli (kırmızı) illerde de ise sokağa çıkma yasağı hafta sonları devam ediyor. İstanbul kırmızı (çok yüksek riskli) olunca İstanbul'da sokağa çıkma yasağı olacak mı? İstanbul'da yüz yüze eğitim ertelenecek mi? Çok yüksek riskli olan İstanbul'da okullar kapatılacak mı?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-15 19:36:48

İstanbul çok yüksek riskli (kırmızı) olunca sokağa çıkma yasağı geri gelecek mi?

Aylar süren koronavirüs kapanması kademeli normalleşme ile birlikte yavaş yavaş gevşetildi. İllerin risk durumuna göre il bazlı kısıtlama ya da normalleşme kararları alınmaya başlandı. Normalleşme ile birlikte illerin vaka ortalamasında da yükselişler başladı. Durum böyle olunca turuncu illerde (yüksek riskli) yaşayanlar yaaşadıkları kentte çok yüksek riskli (kırmızı) olunca sokağa çıkma yasağı geri gelecek mi? diye merak etmeye başladı. Peki İstanbul çok yüksek riskli (kırmızı) olunca sokağa çıkma yasağı geri gelecek mi? İstanbul kırmızı olunca yüz yüze eğitim ertelenecek mi? İstanbul çok yüksek riskli (kırmızı) olunca okullar kapanacak mı? Açıklanan risk haritasına göre illerin normalleşme durumu gözden geçirilip güncellenebilir.

İstanbul çok yüksek riskli (kırmızı) olunca sokağa çıkma yasağı gelecek mi?

Güncellenecek haritada gözler özellikle 3 ilde, nüfusun yoğun olduğu İstanbul, Ankara ve İzmir'de olacak. Bu illerde vaka sayılarındaki yükseliş endişe verici durumda. İstanbul ve İzmir yüksek riskli kategoride (Turuncu) yer alırken. Ankara sarı renkte yer alıyor. Vaka sayılarında artış olursa bu kentlerimizde yeni bir kısıtlama kararları alınabilir. Peki İstanbul çok yüksek riskli (kırmızı) olunca sokağa çıkma yasağı gelecek mi? İstanbul'da vaka sayıları artışı korkutuyor. Buna bağlı olarak İstanbul'da risk kategorisinde çok yüksek riskli (kırmızı) olursa yeni kısıtlamalar gelebilir.

İstanbul'da çok yüksek riskli olunca yüz yüze eğitim ertelenecek mi?

İstanbul ve İzmir yüksek riskli kategoride (Turuncu) yer alıyor. İstanbul ve İzmir'de yüz yüze eğitim 8'inci ve 12'nci sınıflar hariç uzaktan devam edecek. Ankara ise orta riskli kategoride (sarı) yer alıyor. Ankara'da ise yüz yüze eğitim tüm sınıf kademelerinde açılacak. Ancak risk gurubunda oluşacak değişikliğe göre illerimizde yüz yüze eğitim yaygınlaşabilir ya da kesintiye uğrayabilir.

İstanbul'da yüz yüze eğitim şu an için ertelenmesi söz konusu değil. Ancak vaka sayılarında artış görülür ise bu ilin risk kategorisini yükseltir. Dolayısıyla ilerleyen zamanlarda yüz yüze eğitimin ertelenmesine neden olabilir.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara