Dolar

32,5831

Euro

34,7960

Altın

2.507,57

Bist

9.693,46

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kim olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında AK Parti İstanbul İl Başkanlığında gerçekleşen toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için öne çıkan ismin halihazırda Başakşehir Belediye Başkanlığı'nı yürüten Mevlüt Uysal olduğu öğrenildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-24 19:41:57

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kim olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen genel istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı. Yaklaşık 4 saat süren ve basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıya ilişkin açıklama yapılmazken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin İBB Meclisi'nde Perşembe günü saat 16.00'da yapılacağı öğrenildi. Toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için öne çıkan ismin halihazırda Başakşehir Belediye Başkanlığı'nı yürüten Mevlüt Uysal olduğu öğrenildi.

AK Parti, 13 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevini yürüten Kadir Topbaş'ın istifa etmesi sonucu boşalan koltuk için çalışmalarına başladı. AK Partili İBB Meclis üyelerinin, yeni adayı belirlemek için yaptığı toplantıya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

TRT Haber spikeri Ahmet Cihat Sancar ise partinin, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı aday göstereceğini ileri sürdü.

'UYSAL: ADIMA SAHTE HESAP AÇILDI, HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK'

Uysal, söz konusu iddianın ileri sürülmesi sonrası adına sahte hesap açıldığını belirterek, "Adıma açılan @ibbmevlutuysal sahte bir hesaptır. Yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılacaktır" dedi. Bahsi geçen sahte hesapta "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı hayırlı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim" deniyordu.

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

1966 yılında Antalya/Alanya'da doğan Mevlüt Uysal, ilk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Üniversite yıllarından itibaren ülke ve toplum sorunları ile yakından ilgilendi, siyasi ve sosyal çalışmaların içerisinde aktif olarak bulundu. Okulu bitirdikten sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftan da aktif siyasetle meşgul oldu ve mahalle temsilciliğinden ilçe başkanlığına kadar her kademede hizmet tecrübesi kazandı.

Gerek mesleği ile ilgili gerekse diğer sosyal konularda faaliyet gösteren birçok sivil toplum örgütünün kuruluşunda yer aldı, yönetiminde bulundu.

Haber Ara