Dolar

32,3668

Euro

35,0280

Altın

2.325,52

Bist

9.123,64

İstanbul'a beklenen kar düştü

İstanbul'da günlerdir beklenen kar yağışı Sultangazi ilçesinde başladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-06 12:57:24

İstanbul'a beklenen kar düştü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da yaşayan vatandaşlar için son dakika uyarısında bulundu. Bugün İstanbul'da hava sıcaklığının 10 dereceden fazla düştü. Dün İstanbul'da başlayan yağmurun bugün akşam saatlerinde kara dönüşeceği öngörülüyordu. Kar yağışı ilk olarak Sultangazi'de başladı. Aynı zamanda AKOM ve İstanbul Valiliği de don ve buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı. Öğrenciler şimdi okulların tatil edilip edilmeyeceğine odaklandı. Yurdu etkisi altına alan kar yağışının görüldüğü bazı şehirlerde okullar bugün de tatil edildi. İşte Ankara, Bursa, İzmir, Antalya, Adana, Edirne, Elazığ, Malatya, Erzurum gibi şehirlerde hava durumu.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün İstanbul için yaptığı uyarıların ardından Sultangazi'de sulu kar yağışı başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbullulara kar yağışı uyarısı yapmıştı. Kent genelinde olumsuzluklar yaşanmaması için kar önlemleri alındı. Sabah saatlerinde Sultangazi'de sulu kar yağışı başladı.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı son dakika verilerine göre İstanbul'da bu gece başlaması beklenen kar yağışının Perşembe, Cuma ve Cumartesi günü de devam edecek Pazar günü ise etkisini yitirecek.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL EDİLECEK Mİ?

İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeni ile henüz herhangi bir tatil söz konusu değil. Fakat kar yağışının miktarına göre valiliğin alacağı bir tatil kararı olması durumunda, haberimizden detayları öğrenebilirsiniz.

AKOM'DAN İSTANBUL İÇİN UYARI GELDİ

İstanbul'un, 6 Şubat Perşembe gününden itibaren soğuk, kar yağışlı ve fırtınalı bir havanın etkisine girmesi bekleniyor. Yetkililer, 3 gün süreceği tahmin edilen yağışlı hava boyunca sürücü ve yayaları don ve buzlanmaya karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM verilerine göre; Çarşamba akşam saatlerinden itibaren İstanbul başta olmak üzere yurdun tamamına yakın bölümünde Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı havalar etkili olacak. Hava sıcaklıklarının 8-12 derece birden azalarak kar değerlerine gerileyeceği hesaplanıyor.

HAZIRLIKLAR YAPILDI

İstanbul'un yarından itibaren soğuk, kar yağışlı ve fırtınalı bir havanın etkisine girmesi bekleniyor. İBB, 1.373 araç-iş makinası ve 6 bin 882 personel ile kış şartlarıyla mücadele etmeye hazır. İstanbul'da 232 bin ton tuz ve 1.200 ton solüsyon depolarda hazır bekletiliyor. Sokakta yaşayan vatandaşlar İBB tesislerinde misafir edilmeye başlandı.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Çarşamba yer yer kuvvetli sağanak yağmur şeklinde görülecek yağışların Perşembe sabah saatlerinden itibaren Pazar gününe kadar aralıklarla kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İstanbul'da hava sıcaklığının 6-10 Şubat tarihleri arasında mevsim normalleri olan 3-6 derece altında seyretmesi bekleniyor.

İstanbul'da daha önce şehrin yüksek ve kırsal kesimlerine yağan kar yağışının, bu defa şehir merkezinde de kürenecek kadar kar örtüsüne neden olacağı belirtiliyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara