Dolar

32,5874

Euro

34,8388

Altın

2.507,20

Bist

9.693,46

IST Bilişim A.Ş. Genel Müdürü Ersin İnankul kimdir?

IST Bilişim A.Ş. Genel Müdürü ve aynı zamanda İGA Havalimanı İşletme Grubunda Bilgi Teknolojileri’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan İnankul, “Dijital Hizmetler ve Ticaret’ten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı” pozisyonuna getirildi. Peki Ersin İnankul kimdir?

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-17 17:23:11

IST Bilişim A.Ş. Genel Müdürü Ersin İnankul kimdir?

Lisans eğitimini Erciyes Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde tamamlayan İnankul, sırası ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde bilişim ve yurt dışında finans eğitimi aldıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde MBA yüksek lisans programını bitirdi. Kariyerine bilgi teknolojileri alanında başlayan İnankul, TAV bünyesinde çeşitli pozisyonlarda yurt içi ve yurt dışında birçok havalimanında görev aldıktan sonra 2015 Mart ayı itibarıyla İGA bünyesinde profesyonel kariyerini sürdürme kararı aldı.

İstanbul Havalimanı'nın, inşaat aşamasından tam kapasite operasyona geçme sürecinde aktif rol oynayan Ersin İnankul, havalimanında proje yönetimi, teknolojik altyapı tasarımı ve özel havalimanı sistemleri geliştirme konularında önemli görevler üstlendi. Evli ve 2 çocuk babası olan Ersin İnankul, 2018 yılında Dubai'de havacılık global CIO ve 2019 yılında Türkiye'de yılın CIO'su ödüllerini de almıştı.

Haber Ara