Dolar

32,5206

Euro

34,7918

Altın

2.423,24

Bist

9.731,42

İşsizlere yeni iş kapısı

Site ve apartmanlar kendi sakinleri tarafından yönetildiği zaman ortaya çıkan sürtüşmelere engel olmak amacıyla hizmet veren profesyonel yöneticilik firmalarına talep giderek artıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-09 20:24:09

İşsizlere yeni iş kapısı

Site ve apartmanlar kendi sakinleri tarafından yönetildiği zaman ortaya çıkan sürtüşmelere engel olmak ve hukuki sorumluluğu devretmek amacıyla hizmet veren profesyonel yöneticilik firmalarına talep giderek artıyor.

Bursa'da hizmet veren bir apartman yöneticiliği firmasının ortaklarından Temel Umaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, profesyonel apartman yöneticiliğinin, Türkiye'de henüz yeni bir kavram olduğunu söyledi.

Profesyonel apartman yöneticiliğinin giderek yaygınlaştığını aktaran Umaş, "Bursa'da bu hizmeti sunan firma sayısı 10'a çıktı. 200 civarında apartman profesyonel hizmet alıyor. Soran, soruşturan sayısı çok fazla. Önümüzdeki aylarda bu rakamlar çok daha fazla olacak. Türkiye genelinde bu rakamlar daha yüksek." ifadesini kullandı.

Profesyonel yöneticinin belli bir ücret aldığını anlatan Umaş, "Kanunda da yazdığı gibi biz de bir bedel karşılığında sözleşme yapıyoruz ve her ay sonunda da faturamızı kesip böylece hem devlete gelir vergimiz ödüyoruz hem de sitenin huzurlu bir şekilde yönetilmesini sağlıyoruz." ifadesini kullandı.

Her gün apartman kontrolü yapılıyor

Profesyonel site yöneticisi Erol Sağdan da her gün rutin olarak, sorumlusu oldukları apartmanların kontrollerini yaptıklarını söyledi.

Sağdan, yönetimde sorun yaşayan apartman ve sitelerin, özel yönetimlerle sorunlarını çözebileceklerini düşündüklerini ve bu yüzden kendilerine başvurduklarını sözlerine ekledi.

Haber Ara