Dolar

32,3275

Euro

35,0894

Altın

2.298,00

Bist

8.984,15

İşsizlere Katar müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar dönüşü işsizlere önemli bir müjde verdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-04 03:50:25

İşsizlere Katar müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'dan dönerken uçakta gazetecilerle yaptığı sohbette, işsizlere de önemli bir müjde verdi. Erdoğan, "İşgücü anlaşmasını Türkiye olarak biz İŞKUR vasıtasıyla yapabiliriz. Bu gerçekten çok önemli. İstihdam açısından, iş arayan vatandaşlarımız açısından çok önemli. İŞKUR'la bu adımı atacağız" dedi.

Star Gazetesi'nin haberine göre; Rusya'yla yaşanan uçak krizinin ardından Katar'la doğalgaz anlaşması imzalayan Türkiye'ye bir müjde daha geldi. Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi.  Buna göre, işsiz Türk vatandaşları Katar'a İŞKUR aracılığıyla çalışmaya gidebilecek. 

İŞSİZLERE KATAR MÜJDESİ

Katar'ın Türkiye'den nitelikli, niteliksiz eleman istediğini söyleyen Erdoğan, “İşgücü anlaşmasını Türkiye olarak biz İŞKUR vasıtasıyla yapabiliriz. Bu gerçekten çok önemli. İstihdam açısından, iş arayan vatandaşlarımız açısından çok önemli. İŞKUR'la bu adımı atacağız. Hangi iş alanlarında, hangi sektörlerde, ne gibi talep var, bunun tespiti yapılacak. Ardından da peyderpey vatandaşlarımızı göndermeye başlayacağız. Ayrıca Doha'da Katar Emiri Temim bile hastalarını Türkiye'ye gönderebileceklerini söyledi. Türkiye'den Katar'da hastane kurmak isteyenlere de her türlü destek verilecek” diye konuştu.

Erdoğan, “Ülkemizdeki Suriyeli mültecilerle ilgili olarak da Kanada bizden 25 bin mülteci istedi.‘Nitelikli niteliksiz hepsi olabilir' dedi.  Şimdi bu konuyla ilgili çalışmalarımızı tamamladıktan sonra, Kanada'ya bunun bilgisini geçeceğiz” dedi.

Haber Ara