Dolar

32,3706

Euro

35,0234

Altın

2.325,30

Bist

9.079,97

İsrailli Yazar: BAE birçok alanda İsrail'e benziyor

İsrail ile BAE arasında imzalanan normalleşme anlaşmasının yankıları sürerken, Israilli bir yazar BAE’ye övgüler yağdırdı. Baş Yahudi Haham Yehuda Sarna'nın yazar eşi Michael Waldman Sarna, “BAE birçok alanda İsrail’e benziyor” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-26 09:31:23

İsrailli Yazar: BAE birçok alanda İsrail'e benziyor

İsrail ile BAE arasında imzalanan normalleşme anlaşmasının yankıları sürerken, Israilli bir yazar BAE'ye övgüler yağdırdı. Baş Yahudi Haham Yehuda Sarna'nın yazar eşi Michael Waldman Sarna, “BAE birçok alanda İsrail'e benziyor” dedi.

İsrailli bir yazar şöyle dedi; "Dünyanın dört bir yanındaki Yahudiler, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki tarihi barış anlaşmasını kutluyorlar. İsrailliler, hava trafiği açıldığında ve uçuşlar yeniden başladığında Emirlikler'i ziyaret etmeyi dört gözle bekliyorlar. Bir Yahudi olarak Emirlikler ile yakın ilişkilerim var, onları bekleyen deneyimi biliyorum, çünkü burası İsrail'den gelen konukları ağırlayacak bir yer.”

Baş Yahudi Haham Yehuda Sarna'nın yazar eşi Michael Waldman Sarna'nın, İsrail Saati web sitesinde çıkan bir makalesinde, "Emirlikler birçok yönden İsrail'e benziyor ve Emirlikler'deki gelişmekte olan Yahudi cemaatiyle ilişkileri geliştirmek için diğer hahamlarla birlikte çalışıyoruz. İsrail ile BAE arasındaki yeni ve tarihi işbirliği konusunda iyimserim ve bu, yeni ortaklarımızdan ve arkadaşlarımızdan bir şeyler öğrenmek ve onlarla birlikte gelişmek için bir büyük fırsat" ifadelerini kullandı.

sarnas-uae-1-1024x640

Ortodoks Liderlik Projesi'nin kurucusu ve eş direktörü olan psikolog, psikoloji, maneviyat, gelişim ve aile yaşamı ile ilgili konularda öğretim görevlisi ve yazar olan Sarna, “Ailemizin BAE'de Yahudiliğin dini öğretilerini koruyamayacağını hiç hissetmedim. Oğullarım kipa, şapka ve kıyafetlerini giydiler. Halka açık yerlerde, havalimanında özgürce dua ediyorlar ve son ziyaretimizde kutsal kitapları ellerinde taşıdılar. Dindar bir kadın olarak saçlarımı örtmek ve mütevazı giysiler giymek çok rahattı" diyerek şu görüşleri paylaştı:

"BAE'nin İsrail'i tanımak ve övmek için bilgilendirici kitaplar yayınladığını ve barış anlaşmasının imzalanmasından sonra dağıtıldığını, ancak Yahudi cemaatinin bazı üyelerinin dini sembollerini takarken halka açık yerlere çıkarken kendilerini daha rahat hissetmelerine rağmen, dini bağları hakkında yumuşak bir sesle konuşmayı tercih ettiklerini" belirtti. Barış anlaşmalarının açıklanmasından kısa bir süre sonra, Abu Dabi TV'de yeni İsrailli ortaklara İbranice bir tebrik mesajı okudum.
Bazı arkadaşlarımla, İsrail ve Emirliklerin daha önce hiç barış ilişkisine sahip olmadıklarını keşfettiklerinde şaşırmıştım ve şimdi Emirlik liderleri, gerçek barış için İsrail'e ulaştıklarında cesaret gösterdiler.”

Kaynak: zman.co.il

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara