Dolar

32,3278

Euro

35,0558

Altın

2.295,33

Bist

9.012,79

İsrailli Yahudi Ben Tzion, Mescid-i Nebevi'ye girdi

İsrailli Yahudi Ben Tzion, Suudi Arabistan ziyaretinin fotoğraflarını Instagram hesabından paylaştı. Bu fotoğraflarda Tzion'un gayrimüslimlerin girmesinin yasak olduğu Mescid-i Nebevi'ye kadar girdiği görülüyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-21 12:47:03

İsrailli Yahudi Ben Tzion, Mescid-i Nebevi'ye girdi

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İsrailli Yahudi Ben Tzion, geride bıraktığımız günlerde Suudi Arabistan'ı ziyaret ederek, bu gezisinden fotoğraflar paylaştı.

TZİON MESCİD-İ NEBEVİ'DE

Ben Tzion'un bu ziyareti kapsamında Mescid-i Nebevi'ye kadar girdiği görüldü.

3_40

1_46

GAYRİMÜSLİMLERİN MESCİD-İ NEBEVİ'YE GİRMESİ YASAK

Hz. Muhammed'in (s.a.v) Medine'ye hicretinden hemen sonra ashabıyla birlikte bina ettiği mescit olan Mescid-i Nebevi'ye gayrimüslimlerin girmesi Tevbe Suresi 28. ayet sebebiyle yasak iken Tzion'un bu hareketi tepki çekti.

Tzion, ezan okunduğu sırada Mescid-i Nebevi'den bir de video paylaştı:

4_27

TEVBE SURESİ 28. AYET

Tevbe Suriye 28. ayeti: Müşrikler (Allah'a ortak koşanlar) sadece bir necistir (pisliktir). Artık bu yıldan sonra Mescid-i Haram'a yaklaşmasınlar. Ve eğer yoksulluktan korkarsanız, Allah şâyet dilerse (Kendi) fazlından sizi yakında zenginleştirecektir. Muhakkak ki Allah; Alîm'dir, Hakîm'dir.

TZION'A KİM İZİN VERDİ?

Mescid-i Nebevi'ye gayrimüslimlerin girmesi yasak iken İsrailli Yahudi Ben Tzion'un turistik bir gezi amacıyla bu noktaya kadar gelmiş olması tepki çekerken, ziyarete kimin izin verdiği veya neden engellenmediği de merak ediliyor.

SUUD-İSRAİL YAKINLIĞI

Yaşanan olay sonrasında Suudi Arabistan ve İsrail arasında süren yakınlaşma da akıllara geldi. Uzun süredir konuşulan Riyad-Tel Aviv yakınlaşmasına ilişkin İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz Suudi Arabistan ile İsrail'in İran'a karşı ortak endişeler taşıdığını ve bu nedenle "gizli iletişim halinde olduğunu" söylemişti.

İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız:

88_2

Haber Ara