Dolar

32,3851

Euro

35,1732

Altın

2.325,14

Bist

9.079,97

İsrailli vekilden, Filistinli tutukluların ailelerine saldırı

İsrail'deki Likud Partisi milletvekili Oren Hazan'ın, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların ailelerini taşıyan otobüsü durdurarak, tutukluların yakınlarına sözlü saldırıda bulunduğu ve hakaret ettiği bildirildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-25 18:18:37

İsrailli vekilden, Filistinli tutukluların ailelerine saldırı

İsrail'deki Likud Partisi milletvekili Oren Hazan'ın, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların ailelerini taşıyan otobüsü durdurarak, tutukluların yakınlarına sözlü saldırıda bulunduğu ve hakaret ettiği belirtildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İsrailli milletvekili Hazan, Gazze'den gelerek İsrail'in Nefha Cezaevi'ndeki yakınlarını ziyaret etmek isteyen tutukluların ailelerinin bulunduğu otobüsü zor kullanarak durdurdu.

Otobüsün içine giren Hazan, tutuklu yakınlarına küfür ve hakaret içerikli sözler söyledi.

Yerel basında yayınlanan bir görüntüde Hazan'ın otobüs içinde tutuklulardan birinin annesine yönelerek kadının ve ziyaret etmek istediği oğlunun ismini sorduğu yer alıyor.

Hazan'ın "Böcek oğlun ne yaptı?" diye sorduğu, annesinin ise "Benim oğlum böcek değil. Soruna cevap vermeyeceğim." dediği görülüyor.

Milletvekili Hazan'ın bunun üzerine Filistinli annenin oğluna hakaret içeren sözler söylediği, annenin ise milletvekiline karşılık verdiği duyuluyor.

Filistinli annenin kendisine karşılık vermesi üzerine görüntülerde Hazan'ın, "Ben milletvekiliyim" dediği, annenin ise "İster milletvekili ol ister Netanyahu ol. Bizim çocuklarımız sizin hepinizden daha üstün." ifadeleri yer alıyor.

Hazan, olayla ilgili daha sonra İsrail radyosunda yer alan açıklamasında, "Filistinlilere, Gazze'de 2014'ten bu yana alıkonulan İsrail askerlerinin yeri öğrenilmeden İsrail hapishanelerindeki çocuklarını ziyaret edemeyecekleri mesajını vermek istediğini" belirtti.

HAMAS'TAN HAZAN'A TEPKİ: EŞKIYALIK, BARBARLIK

Hamas sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı yazılı açıklamada, Hazan'ın yaptıklarına tepki göstererek, "Knesset milletvekilinin yaptıkları eşkıyalıktır. Barbarlıktır." ifadelerini kullandı.

'SADİZMİN BİR GÖSTERGESİ'

Kasım, açıklamasında "Knesset üyesinin, tutuklu ailelerine saldırısı işgalcilerin ve liderlerinin, davranışlarındaki sadizmin bir göstergesi." ifadelerine yer verdi.

ULUSLARARASI KIZILHAÇ KOMİTESİNDEN AÇIKLAMA

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nden yapılan açıklamada da "Ailelerin, cezaevlerindeki yakınlarını hiçbir müdahaleye maruz kalmadan güven içinde ziyaret etme hakkı vardır." denildi.

Açıklamada, yaşanan olayla ilgili İsrail makamlarıyla iletişime geçileceği belirtilerek, Komitenin ziyaret izinlerini organize ettiğini ancak güvenlik meselesinin İsrail'in sorumluluğunda olduğuna işaret edildi.

İsrail makamları, Uluslararası Kızılhaç Komitesi koordinasyonuyla sınırlı sayıda Filistinlinin, İsrail hapishanelerindeki yakınlarını görmelerine izin veriyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara