Dolar

32,3617

Euro

35,0289

Altın

2.325,18

Bist

9.131,09

İsrailli konsolosluk çalışanlarından 'maaş' protestosu

İsrail'in New York Başkonsolosluğunda çalışan çok sayıda görevli, maaşlarının çok düşük olduğu gerekçesiyle pankart açarak hükümeti protesto etti

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-15 00:58:06

İsrailli konsolosluk çalışanlarından 'maaş' protestosu
ABD'nin New York kentinde İsrail Başkonsolosluğunda çalışan çok sayıda görevli, çok düşük maaş aldıkları gerekçesiyle İsrail hükümetini protesto etti.

New York'un en işlek caddelerinden "2nd Avenue"de yer alan başkonsolosluk ofisi önünde hükümetlerini eleştiren göstericiler, maaşlarının yükseltilmesi taleplerini içeren slogan attı.

İngilizce İbranice pankartlar arasında "Gururlu ama meteliksiz" yazılı pankartlar dikkati çekerken, göstericiler İsrail hükümetinin çalışanlarına ilgi göstermediğinden yakındı. Göstericilerin dağıttığı, "İsrailli diplomatlar şartlarını protesto ediyor: Dünya genelindeki diplomatik misyonları kapatma tehdidi" başlıklı basın bildirisinde de aynı şekilde İsrail hükümetine yönelik eleştiriler yapıldı.

Bildiride, birçok İsrail elçilik ve konsolosluk çalışanının ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bebek bakıcılığı yaptığı ve restoranlarda çalıştıkları belirtildi. Çalışanların maaşları konusunda 4 yıla yakın süredir görüşmelerin sürdüğü ancak maaşların hesaplama yönetiminin en son 1959 yılında güncellendiği kaydedildi.

Dünya genelinde bin 500 çalışanı temsil eden sendikanın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun olaya doğrudan el atması çağrısı yaptığı bildiride, İsrail Dışişleri Bakanlığının son gün yaptığı "iyileştirme" açıklaması da "Makyavelist" bir çıkış olarak değerlendirildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara