Dolar

32,3670

Euro

34,9723

Altın

2.325,54

Bist

9.148,94

İsrailli komutan: Nusra militanlarını tedavi ettik

Kaide’nin Suriye’deki kolu olan Nusra Cephesi’ne destek verdiği iddialarını sürekli reddeden İsrail’in 6 ay öncesine kadar tam tersi bir politika yürüttüğü ortaya çıktı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-21 13:57:12

İsrailli komutan: Nusra militanlarını tedavi ettik

İsrail Savunma Güçleri'nden (IDF) üst düzey bir komutan, pek çok  Nusra militanının İsrail'de tedavi gördüğünü açıkladı. Haaretz sitesine konuşan ve adını vermek istemeyen komutan, yaralı militanların tedavi görmek için İsrail'e ‘sızdığını' söyledi. 

'KİM OLDUKLARI ANLAŞILAMAMIŞ'

Ancak komutana göre, İsrail ordusunun kimlik tespiti için yaptığı denetimler yeterince kapsamlı olmadığından bu kişilerin Nusra'cı olduğu anlaşılamadı. Komutan El Nusra militanlarına para veya silah vermediklerini söylemeyi de ihmal etmedi.

'DÜRZİLERİN SALDIRISI ETKİLİ OLDU'

Öte yandan komutan bu yardımların 6 hafta önce Dürzilerin yaralı Suriyeli militanları taşıyan ambulansa saldırması sonrası sona erdirildiğini belirtti. İsrail vatandaşı olan Dürziler, Golan Tepeleri'ndeki çatışmalarda yaralanan militanların bulunduğu ambulansı durdurup 1 kişiyi öldürmüştü. Ardından ise 5 Dürzi linç gerekçesiyle tutuklanmıştı.

SINIRDA TEDAVİYE DEVAM EDİLECEK

Bu arada komutan Suriye- İsrail sınırına gelen her yaralının IDF doktorlarınca tedavi edilmeye devam edileceğini, ama İsrail topraklarına sokulmayacağının altını çizdi. 

İsrail'deki Dürziler Suriye'deki Dürzilerin hayatından endişe ediyor. Haziranda Nusra militanları en az 20 Dürzi'yi öldürmüştü. Ancak örgüt, Twitter'dan yaptığı açıklamada bu katliamdan ‘başına buyruk hareket eden militanlarını' sorumlu tutmuştu.

Haber Ara